• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2024

23:00

Ovo je nastavnica Ružica kojoj su đaci priredili vanvremenski ispraćaj: Bila je stroga, ali pravična (VIDEO)

RTS printscreen

Društvo

Ovo je nastavnica Ružica kojoj su đaci priredili vanvremenski ispraćaj: Bila je stroga, ali pravična (VIDEO)

Podeli vest

Nastavnica likovnog OŠ "Nikola Tesla" u Rakovici Ružica Jovanović odlazi u penziju, spokojna jer je svoj zadatak ispunila.

To je shvatila kada su joj u školi njeni đaci priredili specijalan doček što je zabeleženo i kamerom. Tokom medijskog istupanja opisala kako se tada osećala, ali i koje su najvažnije lekcije kojima je podučila svoje đake.

Nastavnica Ružica Jovanović kaže da je specijalan doček koji su joj đaci priredili po dolasku u školu doživela emotivno, jer zna da je svaki zagrljaj bio iskren. Tu su bili ne samo njeni sadašnji đaci, već i starije generacije koje je vodila od petog do osmog razreda.

Kaže da jeste bila stroga nastavnica, u smislu da postoje pravila kojih učenci moraju da se pridržavaju.

- Kad se upoznam sa učenicima u petom razredu ja postavim neka pravila kojih moramo da se držimo… Moraju da steknu radne navike i da znaju da ne mogu ništa da dobiju bez toga da zasluže i na svakom mom času se radilo, svi su radili i znali su da moraju da donose pribor i da rade - objašnjava Ružica Jovanović.

Kada su tokom časova imali slobodnog vremena, razgovarali su o svakodnevnim stvarima i problemima koji ih opterećuju.

- Posmatram ih, uočavam razlike u njihovom ponašanju u odnosu na neki prethodni čas, razgovaramo o nekim svakodnevnim stvarima, o njihovim problemima tako da je sve to ispunjavalo naše časove - dočarala je. 

Učila ih je, kaže, i da nauče da kažu "izvini", ako pogreše, baš kao što je i ona umela da se izvini ako je napravila grešku.

- Najveće pravilo je da talenat ne znači dobru ocenu - rekla je nastavnica i objasnila da onaj ko se trudi i redovno donosi pribor i radi domaći zadatak zaslužuje bolju ocenu od onog ko ima talenat, ali ne završava zadatke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija