• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.03.2024

11:18

"Er Srbija" najavila: Od 2026. lete sa novog Terminala 1 aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku

Informer

Društvo

"Er Srbija" najavila: Od 2026. lete sa novog Terminala 1 aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku

Podeli vest

Najsavremeniji Novi Terminal 1 međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku trebalo bi da otvori svoja vrata za putnike 2026. godine, a Er Srbija će biti među prvim svetskim avio-kompanijama koje će ga koristiti. Novi Terminal 1 gradi se u saradnji sa Lučkom upravom Njujorka i Nju Džersija kao deo rekonstrukcije aerodroma D?on F. Kenedi vredne 19 milijardi dolara.

Direktni letovi između glavnog grada Republike Srbije i Njujorka uvedeni su 2016. godine, a srpska nacionalna avio-kompanija u ovom trenutku leti i do sedam puta nedeljno sa postojećeg Terminala 1 aerodroma Džon F. Kenedi. Shodno strateškim ciljevima i težnji kompanije da dodatno pojača saobraćaj između Beograda i Njujorka, Er Srbija je ugovorila prelazak na Novi Terminal 1 aerodroma Džon F. Kenedi.  

Foto: Informer

 

 

- Izuzetno se radujemo otvaranju Novog Terminala 1 na njujorškom aerodromu Džon F. Kenedi. Partnerstvo sa Novim Terminalom 1 je potvrda stalnog unapređenja naših usluga i posvećenosti zadovoljstvu putnika. Uvereni smo da će najsavremenija tehnologija, optimizovani procesi i unapređeni sadržaji Novog Terminala 1 redefinisati putovanja i omogućiti bolje korisničko iskustvo za naše putnike - rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Novi Terminal 1 do sada je objavio partnerstva sa sedam avio-kompanija: Er Frans, KLM, Etihad, Korijan Er, LOT Poliš erlajns, EVA Er i Er Srbija, a nova partnerstva biće objavljena i u narednim mesecima. 

Foto: Informer

 

 

- Veoma smo zadovoljni što će Er Srbija postati deo našeg rastućeg portfelja avio-kompanija koje će poslovati na Novom Terminalu 1 i ponuditi putnicima stalne letove između Njujorka i istorijskog grada Beograda - rekao je predsednik i izvršni direktor Novog Terminala 1, dr Džerard P. Bušel.

U prvoj fazi, u junu 2026. godine, na Novom Terminalu 1 biće otvorena glavna zgrada i 14 gejtova, dok je otvaranje kompletnog Terminala predviđeno za 2030. godinu. Kada bude potpuno završen, terminal će imati 23 gejta i povr?inu od više od 222 hiljade kvadratnih metara. Međunarodni terminal će biti najveći na aerodromu Džon F. Kenedi i zauzimaće ukupnu površinu trenutnog Terminala 1 i bivših Terminala 2 i 3.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija