• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2024

05:59

Stiže hladni front! Očekuje nas pravi temperaturni obrt!

Tanjug

Društvo

Stiže hladni front! Očekuje nas pravi temperaturni obrt!

Podeli vest

U Srbiji danas naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni grmljavinom, sa severa i zapada Srbije, u toku dana i večeri će se premeštati ka ostalim krajevima.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni, samo u južnim i jugoistočnim krajevima tokom većeg dela dana slab i umeren, povremeno i jak, južni i jugozapadni vetar. Uveče i noću u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg i doći će do kratkotrajnog stvaranja, odnosno povećanja visine snežnog pokrivača.

Najniža temperatura od 3 do 9 stepeni, najviša od 9 na zapadu do 19 stepeni na jugoistoku Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu oblačno i osetno hladnije s kišom. Kasnije po podne doći će do prestanka padavina, a uveče i noću do delimičnog razvedravanja. Vetar umeren severozapadni, po podne u slabljenju i skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura oko 10, zatim u padu i sredinom dana biće oko 8, a uveče oko 5 stepeni.

Foto: Tanjug

 

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u ponedeljak očekuje promenljivo oblačno i sveže, sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, a na planinama snega. Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Na severu i istoku Srbije biće i vetrovito, sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom. Uveće i noću vedro.

U utorak ujutro u većem delu prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz. U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada, a južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama. Po podne i uveče ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak.

U sredu i četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom. U sredu i dalje vetrovito, a slabljenje vetra se očekuje u četvrtak, kada će skrenuti na severozapadni pravac. Od petka do kraja meseca pretežno sunčano.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija