• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2024

10:26

Deca su me samo pitala: "Gde nam je majka?!" Potresna ispovest muža novinarke ubijene u NATO agresiji (VIDEO)

informer/printscreen

Društvo

Deca su me samo pitala: "Gde nam je majka?!" Potresna ispovest muža novinarke ubijene u NATO agresiji (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan 1999. počela je NATO agresija na SRJ. Bombardovanje je zvanično počelo u 19 časova i 55 minuta, a prvo je gađano područje Kosova i Metohije, Prokuplja, Kuršumlije i Crne Gore...

Radoljub Biorac, muž novinarke Dragice Biorac, u ekskluzivnoj ispovesti za Informer opisao je detalje najcrnjeg dana njegovog života.

- Kada smo čuli da je pukla bomba u Novom Pazaru, svi smo pod jakim nabojem počeli da trčimo, jednostavno zavladala je panika. Svuda je bilo dima. I ja sam u tom momentu setio da moram da idem kući - ističe naš sagovornik.

Na stambenu zgradu u Novom Pazaru agresori su 1.maja 1999. godine u 13 časova i 30 minuta bacili razornu bombu tešku više stotina kilograma koja je u trenu ubila 11 osoba, a povredila više od 20 građana.

- Tog kobnog dana niko nije mogao da veruje da to može nama da se desi, jer su nama avioni stalno bili iznad glava, ali mi kao narod nije mislio da to može da nas snađe, išli smo dalje, neko je radio, obavljao poslove, i eto...desilo se to što se desilo.. NATO je gađala kasarnu, a pogodila stambenu zgradu - kazao je Biorac.

Jedna od žrtava ovog bombardovanja je i novinarka Dragica Biorac, koja tog dana nije stigla sinu da odnese sladoled. Porodica je njeno raskomadano telo prepoznala po ostatku džempera i svesci sa receptima za kolače.

- Deca su potrčala prema meni i pitali me: Gde nam je majka?! Nisam znao gde je, mislio sam da je kod kuće. Brže bolje sam se vratio kolima za Novi Pazar. Kad sam ušao u televiziju sve je bilo razvaljeno, otišao sam u bolnicu, ljudi su plakali, nisu znali gde je ko. Nisu mi ništa rekli, iako su znali, hteli su da me sačuvao. Celog dana sam je tražio, tek uveče su došli po mene, i tad sam saznao. I dalje je bol u meni - rekao je Radoljub. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija