• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2024

09:46

Reči optimizma odjeknule u programu uživo! "Nadam se da će se agonija završiti, da dođemo do dobrih vesti!"

Tanjug / printscreen

Društvo

Reči optimizma odjeknule u programu uživo! "Nadam se da će se agonija završiti, da dođemo do dobrih vesti!"

Podeli vest

Nenad Periš, otac Mateja Periša, uključio se uživo u program Informer televizije i prokomentarisao nestanak devojčice Danke Ilić iz borskog sela Banjsko polje, za kojom već treći dan traga cela Srbija.

- Očekujem da se dogodi nešto da se ta agonija završi i da dođemo do dobrih vesti - rekao je Periš i konstatovao da ga ovakve stvari vrate u Beograd, u Srbiju.

- U to vreme mi je cela Srbija pružila saosećanja. Ja saosećam sa porodicom jer znam kako im je. Molim Boga da se to okonča, ali moramo prihvatiti istinu. Vreme prolazi. Svi smo roditelji ili imamo nekoga mlađeg u porodici. To je neopisivo teško. Čovek mora zauzeti jedan put i mora prihvatiti tu tegobu. Tu nema laganja, to je istina i to je vera u Boga koja meni neizmerno pomaže - kazao je naš sagovornik.

Foto: Insajder

 

Kako je rekao osvrćući se na nestanak njegovog sina, nakon pet meseci mislio je da sam spreman da prihvatim vesti.

- Medutim, kada su me pozvali i rekli mi da je telo pronađeno, ja sam pitao da li je to Matej. Rekli su mi da jeste. Iako sam mislio da sam spreman da ću čuti tu rečenicu, ja nisam umeo da izađem iz sobe. Ja sam išao putem da moram pomagati policiji i da dam sve informacije koje sam mogao dati. Moja saradnja sa policijom bila je i profesionalna i ljudska. Želim da im poručim da nada nikada neće umreti i da budu mirni. Što se dogodilo, dogodilo se. Treba verovati policiji i svim ljudima koji pokušavaju da ovaj problem reše - konstatovao je naš sagovornik.

Foto: Foto: Društvene mreže

 

Kako je rekao, bez rezerve podržava i razume roditelje.

- Roditeljima je najteže. Suoćenje s tim da svome detetu ne mogu da pomognu je strašna činjenica i ne možete u takvoj situaciji biti racionalni. Ja sam na njihovoj strani i želim da razmišljam pozitivno. Ja sam uz roditelje svom snagom i razumem ih. Tim ljudima treba maksimalno pomoći i razumeti ih. Ako u datom momentu možda daju konfuzne izjave, to može biti posledica šoka. Vreme prolazi i to nas dovodi u jedno stanje dodatne uznemirenosti - rekao je Periš.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija