• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.03.2024

07:00

Gde je nestala Danka? Šesti dan potrage za devojčicom, a na ova pitanja i dalje nemamo odgovor! Jedna stvar zbunila je čak i policiju!

Tanjug/Vladimir Sporčić, Društvene mreže

Društvo

Gde je nestala Danka? Šesti dan potrage za devojčicom, a na ova pitanja i dalje nemamo odgovor! Jedna stvar zbunila je čak i policiju!

Podeli vest

Prošlo je pet dana potrage za malom Dankom, dvogodišnjom devojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u naselju Banjsko polje kod Bora, a Srbija još uvek vapi za istinom.

Hronologija događaja nestale Danke Ilić (2)!

Od kako se u utorak popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku, bilo sa majkom, ima samo dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka.

Tada je u Srbiji prvi put upotrebljen sistem "Pronađi me". Za svega nekoliko minuta, cela Srbija je bila obaveštena da je nestala mala Danka. Od tog momenta, počela je potraga za dvogodišnjom devojčicom. 

PRVI DAN 

Mala Danka (2) nestala dok je sa majkom i bratom (3) bila u Banjskom Polju, odakle je Ivana rodom

Tada je aktiviran sistem "Pronađi me", nakon čega je pokrenuta opsežna pretraga Banjskog polja i okoline. Osim policije, u pretragu terena uključili se dronovi, psi i helikopteri

Takođe, otac i majka su prvi put dali izjavu u policiji u Boru, nakon čega su pušteni.

Otac je tom prilikom išao na poligraf, koji je prošao.

Spasilac nakon 20 sati potrage: Situacija je napeta

Dejan Ševković iz Gorske službe spasavanja, koji je više od 20 sati učestvovao u potrazi za nestalom devojčicom kod Bora, kaže za RTS da je situacija na terenu bila napeta, a uslovi otežani. Možemo reći da je veliki deo pretražen, ali uvek postoji pet do deset odsto verovatnoće za koje ne smemo da potvrdimo da dete nije tu, napominje Ševković.

- Teren je malo teži za pretraživanje. Dosta ima šikare i gustog rastinja. Dosta ima mesta gde ne možemo fizički da prođemo, pa smo na ta mesta slali pse - navodi Ševković.

Foto: Informer

 

DRUGI DAN

Mup obustavio pretragu terena

MUP obustavio je pretragu terena u Banjskom Polju, pošto je proveren svaki milimetar na površini od deset kvadratnih kilometara

Prema nezvaničnim informacija, MUP je došao do tragova koji su istragu odveli dalje od mesta nestanka devojčice, te se policijske jedinice usmeravaju ka tim tragovima. Tokom 27 sati, koliko je trajala potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić u okolini mesta gde je nestala, u tu akciju bilo je uključeno više od 1.000 ljudi.

TREĆI DAN

Bagerom raščišćavaju teren

U dvorište kuće gde je nestala mala Danka nešto posle 11 časova stigao je bager.

Gašić obilazi policajce na terenu

Foto: Informer

 

- Danka (2) nestala u utorak u 13.45 u Banjskom polju

- Na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu
- Proveravaju se telefoni roditelja i bazne stanice
- Roditelji male Danke Ilić (2) u policiji u Boru
- Kuća koju čisti bager je prvo pretražena specijalnom napravom
- U Bosni uhapšene tri osobe zbog sumnje da su povezane sa nestankom male Danke

ČETVRTI DAN

Uhapšen policajac iz Bora

Policajac iz Policijske uprave u Boru uhapšen je zbog odavanja informacija o nestaloj Danki Ilić (2).

Bageri se povukli iz sela

U Banjskom Polju je već pao mrak i bageri su se povukli.

Oko kuće kod koje je nestala mala Danka, ostala je policija i nekoliko spasilaca koji i dalje pretražuju teren.

Foto: Tanjug / printscreen

 

Spasioci stigli pod rotacijom, policija po mraku i dalje "češlja" teren

Ni večernji časovi četvrtog dana potrage za nestalom Dankom Ilić (2) nisu doneli nove inforamcije o devojčici. Iako su se bageri, koji su danas u Banjskom Polju uklanjali seno, šut i kabasti otpad u pokušaju da raščiste područje ispred kuće kod koje je dete nestalo.

Od odlaska teške mašinerije, pristigla su dva policijska vozila pod rotacijom iz kojih je izašlo oko deset policajaca koji su se uputili ka kući, a nakon toga prošli su i vatrogasci spasioci u vozilu pod rotacijom. 

Jedno policijsko vozilo otišlo je do kuće i uprkos mrklom mraku i nedostatku rasvete, nastavlja se potraga za devojčicom ili nekim tragom koji bi ih potencijalno odveo do nje.

PETI DAN

Policija je majku nestale Danke Ilić (2) juče odvela na ovo mesto

Petog dana potrage za devojčicom Dankom, policija je sa majkom otišla na mesto gde je poslednji put videla devojčicu.

Kako saznajemo, policija je sa majkom zapravo prolazila rekonstrukciju kretanja u danu u kom je devojčica nestala. Majka Ivana Ilić je pokazivala svaki napravljeni korak u utorak, pre nego što je dete naprosto iščezlo iz dvorišta.

Foto: Foto: Društvene mreže

 

Helikopteri nadleću Banjsko Polje

Dva helikoptera petog dana oko 11 časova su nadletala Banjsko Polje oko mesta na kom se sumnja da je nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić. Mrklu tišinu prekinuo je snažan zvuk letelica, koje su napravile krugove iznad terena koji je u prethodnim danima pretražen sa zemlje.

Tokom petog dana potrage, Dankini roditelji su ponovo bili na saslušanju u policijskoj stanici. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15