• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.05.2024

14:39

Spremite se! RHMZ izdao najnovije upozorenje: Ovi delovi Srbije su na udaru oluje!

printscreen

Društvo

Spremite se! RHMZ izdao najnovije upozorenje: Ovi delovi Srbije su na udaru oluje!

Podeli vest

Upozorenje za područje Srbije na lokalno obilne poljuskove sa grmljavinom i pojavu grada, najnovija je objava Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Srbiji je danas pretežno sunčano i toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti, u istočnoj Srbiji retka pojava plјuska i grmlјavine. Posle podne i uveče prolazna umerena oblačnost, prvo na severu i zapadu Srbije. Najviša temperatura od 25 do 28 stepeni, objavio je RHMZ.

Najnovije upozorenje

"U sredu i četvrtak nestabilno vreme mestimično sa kišom i kratkotrajnim plјuskovima sa grmlјavinom, a ponegde u jugozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije i sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćenim sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina (većom od 20 mm za 3 h) za kratko vreme", navodi se u upozorenju.

Pali se narandžasti meteo alarm

U celoj Srbiji sutra će na snazi biti žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok se za četvrtak pali i narandžasto upozorenje. U Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji u sredu će biti na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine. Ovo upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Foto: Tanjug

 

Od sutra nestabilno, a od srede malo svežije

- Lokalni plјuskovi sa grmlјavinom na području Srbije ponovo se očekuju od utorka posle podne. Od srede do kraja nedelјe malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 stepena. Sredinom sedmice (u sredu i četvrtak) će kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. Od petka više sunčanih sati, a padavine će postati ređa pojava - piše u najavi RHMZ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Provocirali Đokovića! Nije želeo da priča o najvećoj misteriji
Novak Đoković

Provocirali Đokovića! Nije želeo da priča o najvećoj misteriji

Novak Đoković je stigao na Rolan Garos bez ijednog osvojenog trofeja ove sezone, čak i bez odigranog finala. Na minulim turnirima bilo je vidno da nije u najboljoj formi, nedostaju mu mečevi, vidljive su promene u fizičkom smislu, poput drhtavice, ali o tome nije želeo mnogo da priča pred početak takmičenja.

27.05.2024

05:39

Planeta

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."
NEVEROVATNO

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."

Učinak operatera FPV dronova već premašuje performanse čuvenih snajperista iz Velikog otadžbinskog rata – jedan ruski vojnik je pomoću drona uništio više od 300 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, dok je heroj Sovjetskog Saveza, snajperista Vasilij Zajcev, eliminisao više od 240 neprijateljskih vojnika. Ovo je za RIA Novosti izjavio instruktor Centra za specijalnu taktiku i početnu vojnu obuku „Rokot“, poznat pod nadimkom „Pinoče“.

27.05.2024

08:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija