• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2024

08:15

Turčin u Srbiji otkriva kako da što bolje i jeftinije prođete na odmoru: Ovo su saveti zlata vredni!

Shutterstock

Društvo

Turčin u Srbiji otkriva kako da što bolje i jeftinije prođete na odmoru: Ovo su saveti zlata vredni!

Podeli vest

Turska je jedna od omiljenih destinacija Srba za letovanje, a jedan Turčin koji živi u Srbiji, na Tik Toku, je dao vrlo korisne savete za letovanje u toj zemlji!

Ovaj muškarac koji je na društvenim mrežama poznat kao Turčin u Srbiji, i najmerodavniji je za davanje saveta za letovanje u toj zemlji, naveo je nekoliko stvri koji vam mogu olakšati boravak u Turskoj.

- Prvo, treba da znate da SIM karticu nije tako lako kupiti kao u Srbiji. Treba vam pasoš i ona košta između 30 i 35 evra sa dodatnih 20 GB za internet. Važna stvar je i to da apoteke u Turskoj imaju drugačiji sistem. Radnim danima apoteke rade od 9 do najkasnije 19.30 sati, pa u slučaju da vam zatreba apoteka, morate videti koja je dežurna - istakao je on, ostaviviši u video snimku sajt sa dežurnim apotekama.

Foto: printscreen Tik tok

 

Treću stvar koju savetuje je da se uvek ima keš novac u turskim lirama, ali da se gde god može - plaća karticom.

- Gde možete plaćajte karticom, jer menjačnice u letovalištima nemaju baš dobar kurs. Naravno, na aerodromu nemojte nikako menjati pare, ako ne morate - ističe on i dodaje da, ako hoćete da posetite pijacu u Turskoj, možete u pretraživaču ukucati "pazar Jarleri" i onda ime mesta u kojem se nalazite, pa ćete na taj način videti gde je najbliža pijaca.

Onima koji vole da se opuste uz piće važno je da znaju da se u Turskoj alkohol ne sme prodavati u prodavnicama posle 10 sati. Tako da, ako planirate neko veselje, morate se pripremiti ranije.

Ponekad je gužva na plaži i teško je naći ležaljku, ali ovaj momak ima savet i za to:

- Uvek ima neki mladić koji radi na plaži. Dajte mu 2-3 evra bakšiša svaki drugi ili treći dan, pa će on za vas obezbediti najbolje ležaljke unapred.

Turčin u Srbiji kaže i da se neke turistkinje pitaju da li mogu slobodno da se oblače u Turskoj.

- Naravno da mogu! U Turskoj su letovališta bezbedna i žene mogu oblačiti šta žele - zaključuje ovaj muškarac.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Dva lica Partizana iz prvog Savinog mandata
Partizan

Dva lica Partizana iz prvog Savinog mandata

Vratio se! Legendarni srpski fudbaler Savo Milošević (51) danas je drugi put promovisan u šefa stručnog štaba fudbalskog kluba Partizan. Vratio se posle četiri godine, mada deo navijača smatra da nikad nije trebalo ni da odlazi. Ipak, drugi deo smatra da ni on neće ništa popraviti, a ovde su samo neke činjenice koje su obeležile njegov prvi boravak u redovima posrnulog giganta iz Humske!

27.09.2024

15:21

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija