• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.05.2024

13:01

Roditelji, dovedite svoju decu, prevencija je pola zdravlja! Oglasio se ministar Lončar tokom preventivnih pregleda

Tanjug

Društvo

Roditelji, dovedite svoju decu, prevencija je pola zdravlja! Oglasio se ministar Lončar tokom preventivnih pregleda

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su vrata više od 200 zdravstvenih ustanova otvorena za besplatne preventivne preglede koji se nastavljaju i danas i da građani treba da iskoriste priliku da se pregledaju, jer je prevencija osnov zdravlja.

Lončar je naveo da građanima za preventivne preglede ne treba zdravstvena knjižica i da roditelji treba da povedu i svoju decu, jer će i ona moći da se pregledaju.

 - Roditelji treba da znaju da samo 16 odsto devojčica u prvom razredu srednje škole ima fizičke aktivnosti u skladu sa normama koje bi trebalo da se ispune, 11 odsto đaka na digitalnim društvenim mrežama i platformama provodi više od sedam sati. Jedna petina njih ima problem sa spavanjem. Znači, to su preozbiljni problemi da bi ih zanemarili, a možemo da ih rešimo i bar danas možemo da ustanovimo da li njihova deca imaju neki od tih problema - rekao je Lončar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija