• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.06.2024

11:00

Đurđev ističe: Požar u pogonu pekare predstavlja diverziju srpskoj privredi! Ovo je opomena resoru prehrane i veoma je važno da se slučaj do kraja rasvetli!

Masha Bandjur

Društvo

Đurđev ističe: Požar u pogonu pekare predstavlja diverziju srpskoj privredi! Ovo je opomena resoru prehrane i veoma je važno da se slučaj do kraja rasvetli!

Podeli vest

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev, rekao je da u nesreći koja je zadesila pekarsku industriju AS, postoji jedna srećna okolnost, a to je da građanima Srbije moći da predstavimo ovu veoma važnu problematiku koja je jedna od ključnih u 21. veku.

- Hrana je kao resurs danas presudan stub za suverenitet neke države, jer generiše ne samo opstanak nacije već i zdravlje nacije - rekao je Đurđev.

Kako kaže, ono što je za njega daleko značajnije reći jeste, da sigurno među gledaocima postoje oni kojima se dešavaju slični napadi i ataci, a da ne mogu da progovore o tim problemima.

- Danas je važno da otvorimo ovu temu i rasvetlimo sve nepravde koje se dešavaju na najvažnijim pitanjima sa kojima se ne suočava samo naš narod - rekao je Đurđev gostujući na TV Pink kod Jovane Jeremić. 

Ističe da je suverenitet jako bitan. Podvukao je paralelu sa turizmom, koji je takođe, kako dodaje, jedna jako bitna privredna grana Srbije. Kako kaže, podatak od pre dva dana kaže da je Srbija prva na svetu po stopi priliva novca od turizma.

- To je sve zahvaljujući državnoj politici Srbije, koja je odredila političku trasu da se ne uvode sankcije Rusiji, gde drže do svog suvereniteta i međunarodnih savezništava, što je indukovalo da Srbija ima preko 700 hiljada stranih turista samo iz Rusije - rekao je Đurđev.

Kako kaže, jako je bitno utvrditi ko su ljudi koji su zaduženi da reaguju odmah kada se dogodi jedna vrsta diverzije. Dodaje da pekarska industrija AS zapošljava jako veliki broj ljudi.

 - Mislim da je ovo opomena našij privredi u resoru prehrane, i mislim da je veoma važno da se rasvetli šta se tačno dogodilo i ko je kriv - rekao je Đurđev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Deklaraciju Svesrpskog sabora dopuniti tačkom o dejugoslovenizaciji! Đurđev: Institucije moraju da nose srpski prefiks
Politika

Deklaraciju Svesrpskog sabora dopuniti tačkom o dejugoslovenizaciji! Đurđev: Institucije moraju da nose srpski prefiks

Svesrpski sabor je bio nesumnjivo važan događaj u modernoj istoriji našeg naroda, a deklaracija usvojena tokom istog važan dokument, ali ostaje utisak da je istom falila tačka posvećena dejugoslovenizaciji Srbije i Republike Srpske, jer nema nacionalnog buđenja i srpsko-srpskih integracija ukoliko i dalje imamo institucije koje nose ime po državi koja ne postoji već četvrt veka, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

16.06.2024

10:15

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija