• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

19.06.2024

13:40

Novi trend u beogradskim lokalima? Donesu kafu bez vode, a kad je tražite, dobijete ovaj odgovor

pexels.com

Društvo

Novi trend u beogradskim lokalima? Donesu kafu bez vode, a kad je tražite, dobijete ovaj odgovor

Podeli vest

Kafa bez čaše vode je kao pica bez gaziranog pića. Jedno bez drugog ne ide. Ipak, ako sednete u neki od kafića u Beogradu i dobijete kapućino/espreso/nes kafu ili bilo koju drugu verziju, nemojte da se začudite ako čaša česmovače izostane. Izgleda da imamo novi trend na pomolu.

Već par puta se desilo da na različitim lokacijama u gradu morate da podsetite konobara da česmovaču i dalje ne naplaćuju, pa da nije neka šteta da se donese uz kafu, ali ovakav odgovor s desne strane Dunava (Zemun) nismo očekivali.

Na ljubazno pitanje da li mogu da donesu čašu vode (koju su zaboravili), dobili smo još ljubazniji odgovor da služe samo flaširanu.

Pošto vas već stavljaju pred svršen čin i očekuju brz odgovor da li ćete malu gaziranu ili negaziranu, vaš mozak još brže radi pa tako želite da "nadmudrite" njihov bezobrazluk te tražite veliku flašu vode.

Očekujući da će vas to nadmudrivanje koštati barem 600 dinara, račun stiže i pokazuje da ćete veliku flašu ipak platiti 380 dinara.

Pa dobro, to i nije tako loše s obzirom na to da biste malu flašicu na nekoj od srpskih planina platili po ceni velike?

Kako bilo, ovaj trend nam se nikako ne dopada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Serija A: Monca presudila Lazovićevoj Veroni! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Serija A: Monca presudila Lazovićevoj Veroni! (FOTO/VIDEO)

Verona je nastavila po principu toplo-hladno u italijanskoj Seriji A! Nakon trijumfa u prethodnom kolu protiv Venecije, ekipa srpskog fudbalera Darka Lazovića doživela je težak poraz na domaćem terenu od Monce - 3:0, koja je upisala prvi trijumf ove sezone.

21.10.2024

23:06

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27