• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Blic.rs

22.06.2024

21:09

Džeparac od 60.000 dinara! Ove poslove studenti mogu da rade preko leta, zarada ide i do 500 dinara po satu

Shutterstock

Društvo

Džeparac od 60.000 dinara! Ove poslove studenti mogu da rade preko leta, zarada ide i do 500 dinara po satu

Podeli vest

Mnogi učenici i studenti jedva čekaju letnju pauzu posle ispita da se odmore od silnih obaveza i ispita, ali ima i onih kojima je dobar džeparac ipak bitniji. Evo gde ovog leta možete zaraditi dobro platu. Prosečna satnica je oko 300-350 dinara, a broj sati često nije fiksan već se formira u dogovoru sa poslodavcem.

Ponuda poslova za studente je raznovrsna i svako može da pronađe posao po svojoj meri. Najveći izbor je svakako u maloprodaji, a tu si poslovi u ugostiteljskim objektima, magacinima, kafićima i slično.

Rad u butiku

Maloprodaja i veleprodaja je najplodnija oblast kada je reč o poslovima za studente, ali i one koji žele dodatni džeparac pored regularnog posla. U tržnim centrima uvek nedostaje radnika te je to jedna od najboljih opcija za džeparac.

Jedan takav oglas za posao podrazumeva rad sa kupcima, na kabinama, kasi, prijem robe, slaganje i sortiranje artikala u butiku sa ženskom garderobom. Radno vreme je fleksibilno, a smene su minimum 4 sata. Mogu se prijaviti srednjoškolci od 18 godina i studenti do 26 godina. Satnica je 300 dinara. U drugom oglasu se samo za rad na kabinama jednog brenda plaća 286 dinara po satu. Na jednom oglasu precizno je navedena platu koju student može da zaradi mesečno u jednom butiku i ona iznosi od 56.000 dinara.

Negde se primaju i omladinci, odnosno članovi Omladinskih zadruga starosti do 30 godina. U tom oglasu se precizira da je u pitanju smenski rad i da se radi 40 sati sedmično, a za se zarađuje 350 dinara po satu. Od kandidata se očekuje da su fizički spremni, odgovorni i motivisani. Dodaju da im je ipak neophodno prethodno radno iskustvo u butiku ili maloprodaji, što nije slučaj kod svih poslodavaca.

Rad u marketu

Za rad u marketu studentima najčešće nije potrebno iskustvo. Tako piše i u jednoj ponudi na internetu, gde se traže studenti za popunjavanje polica i slaganje robe na rafove, a za to mogu mesečno da dobiju platu od 63.700 do 105.000 dinara. Obuka koju dobijaju je profesionalna, radi se na više pozicija, radno vreme je fleksibilno. Komunikativnost i ljubaznost u ključni uslovi za rad.

Rad u štampariji

Rad u štampariji je odličan za one koji žele da rade nedelju ili dve jer ovaj poslodavac naglašava da je u pitanju privremeni posao. Opis posla: pomoćni poslovi na formiranju paketa. Tu se podrazumeva još lepljenje, savijanje, sparivanje, sortiranje, prebrojavanje i pakovanje. Radi se u dve smene od po šest sati. Satnica je 350 dinara.

Rad u magacinu

Dnevnicu od 2.000 dinara studenti i srednjoškolci mogu da zarade pakujući obu u jednom dorćolskom magacinu. Dopuna rafova na Kalenić pijaci, recimo, može doneti zaradu od 3.000 dnevno. Poslodavac navodi da je isplata jednom u 15 dana, da se radi u smenama, a primaju samo omladince od 18 do 30 godina starosti. Isključivo studente i nezaposlena lica. Deklarisanje robe se plaća 400 dinara po satu. Ovaj poslodavac precizira da se radi u dve smene, a prevoz po posla je organizovan.

Recepcioner u teretani

Na ovoj poziciji se može zaraditi ozbiljan džeparac koji ide i do 60.000 mesečno, a neretko se desi da zaposleni dobije angažovanje na duže. Konkretno u oglasu navodi da se radi 4 ili 6 dana u sedmici, u zavisnosti od radnih sati. Poželjno je znanje engleskog jezika i komunikativnost. U opis posla spada prijem i odjava vežbača, naplata članarine, prodaja proizvoda (vode i proteina) i održavanje higijene prostora.

Telefonsko anketiranje

Ankete su jedan od najpopularnijih poslova među studentima, posle trgovine. U jednoj kompaniji na Karaburmi ovaj posao se plaća 2.340 dinara po danu, a radi se smena od osam sati. Obuka je obezbeđena, a potrebne su dobre govorne veštine.

Prodavac sladoleda

Sladoled je poslastica koja uživa popularnost tokom cele godine, ali tokom leta doživljava svojih pet minuta. To je odlična prilika za studentsku zaradu jer ih mnogi uvrštavaju u svoju ponudu baš zbog visokih temperatura. Kao prodavac sladoleda može da se zaradi 350-400 dinara po satu. Toliko plaća jedan ugostiteljski lanac koji ima objekte širom Beograda.

Angažovanje je 4 do 6 dana u toku nedelje uz obavezan rad vikendom, pretežno međusmena i druga smena 5-8h dnevno, pojašnjeno je. Iz gorepomenutih razloga moguće je dobiti posao na neodređeno i tada je satnica 397, a zarada za part time angažovanje 369,31 dinara, precizira poslodavac u oglasu.

Prodaja suvenira

Prodaja suvenira na Kalemegdanu je posao kojeg bi se malo ko setio, a zarada je i do 3.000 dnevno.

Prodaja ulaznica

Prodaja ulaznica na koncertima ili u bioskopima je takođe prilika za dobru zaradu. Satnica je oko 300 dinara.

Posao utovara i istovara dokumentacije

U pitanju je fizički posao prenosa dokumentacije, a ukupno angažovanje je 7 dana. Posao je u Barajevu, pa je organizovan prevoz. Radi se prva smena od 8 do 16h, a zarađuje 530 dinara po satu plus bonusi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija