• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Blic.rs

26.06.2024

13:20

Nižu se hitna upozorenja RHMZ, ovo je najnovije! Pljušti u Beogradu i ovim delovima Srbije, oprez zbog grada i olujnog vetra

Shutterstock

Društvo

Nižu se hitna upozorenja RHMZ, ovo je najnovije! Pljušti u Beogradu i ovim delovima Srbije, oprez zbog grada i olujnog vetra

Podeli vest

Hitno upozorenje, izdato je u 12:20 sati, a upozorenje se odnosi na područje Moravičkog i Rarškog okruga, Šumadije, Beograda, i južnog Banata.

Kako se navodi: "Jaka konvektivna oblačnost u narednih sat do dva na području Moravičkog i Raškog okruga, Šumadije, ali i u pojedinim delovima Beograda i u južnom Banatu, uslovlјavaće lokalno intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni plјuska".

Ovako je glasilo ranije upozorenje, izdato u 10.30 sati:

"Jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila jug Zlatiborskog i Raškog okruga u narednih sat vremena proširiće se na ceo Zlatiborski okrug, kao i deo Moravičkog i Raškog okruga uslovlјavajući lokalno intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni plјuska".

Od 09:30 sati na snazi je i upozorenje RHMZ za područje Jugozapadne Srbije na grmljaviske nepgoode:

"Jaka konvektivna oblačnost koja na području severne Crne Gore uslovlјava intenzivne plјuskove sa grmlјavinom u narednih sat vremena premeštaće se na jugozapad Srbije, tačnije na jug Zlatiborskog i Raškog okruga".

U Beogradu je počela da pada kiša, a i grmi

Kiša u Beogradu počela je da pada negde oko 10 sati, a podsećanja radi RHMZ je još pre par dana najavio da nas promenljivo vreme sa grmljavinom očekuje sve do petka.

Jak grad, pljusak i olujni vetar

U posebnoj najavi RHMZ za Beograd navodi se da će i danas u prestonoci biti toplo, sparno i nestabilno, od sredine dana mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

- Lokalno se očekuju jake pljuskovite padavine kada za kratko vreme može pasti veća količina padavina i grad, a u zoni intenzivnih pljuskova i olujni vetar - navodi RHMZ.

Kragujevac pogodilo nevreme

Jako nevreme danas je pogodilo i Kragujevac. Na snimku u nastavku, pogledajte kako je to izgledalo.

I ova upozorenja RHMZ su na snazi

Upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode

Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom.
Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Upozorenje za područje Beograda na grmljavinske nepogode

Do petka (28.06.) toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar.

Upaljeni meteoalarmi

Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Danas su ovi delovi najkritičniji

Upaljen je i narandžasti meteoalarm i to u: Bačkoj, Banatu, Sremu, zapadnoj Srbiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, Jugoistočnoj Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija