• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.07.2024

08:54

Dečak otkrio unosan biznis! Prodajom krofni zarađuje debelo: Od cifre će vam se zavrteti u glavi

Shutterstock, Pexels

Društvo

Dečak otkrio unosan biznis! Prodajom krofni zarađuje debelo: Od cifre će vam se zavrteti u glavi

Podeli vest

Pored sladoleda, svima omiljena poslastica na plažama su i krofne. Njihova cena varira od mesta do mesta, a na jednom se zatekao dečak koji ih prodaje za pet evra.

Od najmlađih do najstarijih, svi vole da se zaslade ovim ušećerenim dezertom, čak i ne mare za cenu, samo da bi udovoljili deci ili sebi.

Međutim, jedan turista je poželeo da napravi računicu i, otprilike, zaključi koliko bi ovaj dečak mesečno mogao da zaradi prodavajući krofne po ceni od pet evra.

- U korpi oko 30 komada krofni puta pet evra, to je 150 evra, sve to u tri ture i mali utrži 450 evra. Neka mu ostane posle troškova pola, on zaradi najmanje 220 evra. Neka u mesecu s korpicom šeta deset dana i eto mu džeparca od 2.200 evra. Snalažljiv mali, zar ne? - piše na snimku koji je turista zabeležio.

 

 

I dok su neki korisnici osudili ovakvu paprenu cenu krofni, drugi su pružili podršku dečaku.

"5 evra krofna? Pa u pekari je maksimalno 80 centi!"

"Ovo je preterivanje, ali ko želi i može kupiće"

"Svaka čast dečaku, ako ti smeta cena, onda ti uzmi i šetaj ceo dan po suncu"

"Potpuno poštovanje za dečaka, oni koji se bune, neka uzmu korpu u ruke i nek šetaju 8 sati po vrelom pesku" glasili su samo neki od komentara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima!
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima!

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija