• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

30.07.2024

18:35

Prasetina 2.500, jagnjetina 3.000, a domaći doručak 500 dinara! Ovo su cene za Sabor trubača u Guči, a evo kakva situacija je sa smeštajem

RINA

Društvo

Prasetina 2.500, jagnjetina 3.000, a domaći doručak 500 dinara! Ovo su cene za Sabor trubača u Guči, a evo kakva situacija je sa smeštajem

Podeli vest

Sitno, najsitnije se odbrojava do početka čuvenog Sabora trubača u Guči koji je zakazan za četvrtak 1. avgust.

Već tradicionalno svi smeštajni kapaciteti su rezervisani mesecima unazad, a ono o čemu se uvek priča kad je u pitanju ova manifestacija jesu cene. Sudeći prema trenutnim informacijama one će biti nešto niže nego prošle godine, a organizatori se nadaju da neće biti "divljanja cena" od strane pojedinih ugostitelja.

- Mi imamo naše stalne goste i krevet je 30 eura po osobi za noć. Hrana se plaća naknadno, domaći doručak je 500 dinara, tanjir svadbarskoh kupusa 600 dinara, praseće pečenje 2500, a jagnjetina 3.000 dinara. Kod nas više slobodnih mesta nema, odavno je sve rezervisano. Ostalo je samo da sačekamo goste, kaže za RINU Jelena Udovičić iz Guče.

Foto: RINA

 

 

Da ove godine cene neće biti nešto negativno po čemu će se jedinstvena smotra u svetu pominjati, nada se i prvi čovek opštine Lučani, Milivoje Dolović.

- Mi kao lokalna samouprava nemamo ovlašćenja da propisujemo cene hrane i pića, ali u dogovoru sa ugostiteljima došli smo do zajedničkog dogovora, da cene u lokalima budu niže nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Želimo da ispoštujemo naše saboraše i na taj način, tako da će na predstojećem Saboru trubača u Guči biti mesta gde će biti i te kako pristupačne cene, naglašava Dolović.

Koliki je značaj ove manifestacije za sve Dragačevce, suvišno je i govoriti, a ono što je primetno poslednjih godina jeste činjenica da se truba zaista vraća svojim korenima.

- Svake godine sa velikom srećom dočekujemo Sabor, jer mi Dragačevci vreme ne merimo od nove godine do nove godine, već od sabora do sabora. Priprema je protekla kako treba, sve je spremno za početak još jedne manifestacije koja je Guču prosllavila u čitavom svetu. Spremili smo bogat kulturno-zabavni program, 16 orkestara se bori za prestižnu titulu. Ove godine imamo i poseban kuriozitet jer će svoj koncert na Saboru imati osam majstora trube, kaže Dolović.

On još jednom poziva sve da dođu i uživaju u pravoj srpskoj atmosferi, uz zvuke trube i domaću hranu. Što se tiče smeštaja, jedina varijanta za oni koji ga do sada još uvek nisu rezervisali jesu okolne opštine Ivanjica i Arilje, kao i grad Čačak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje!
Live TV

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje!

Istorija čovečanstva je istorija rata, ali ovaj rat koji se danas vodi je sudbonosan za čitavo čovečanstvo. Vlada gola sila koja ne obraća pažnju ni na ugovore ni na konvencije . Satanizam se više ne krije, na plaštu demokratiije zloupotrebljavaju se i deca. Evrovizija je pokazala katastrofalno lice, a Olimpijske igre otišle su tri koraka dalje . Slika Davinčija Tajna večera na najbrutalniji način je ismejana. U poslednje vreme u svetu centrala nepogrešivo "greši". Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su stručnjak za bezbednost Nikola Antić, Marina Galogaža iz Društva sunarodnika Rusije i pravoslavni publicista Ranko Gojković.

30.07.2024

18:44

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Novi trijumf Alkaraza i Nadala!
Olimpijske igre

Novi trijumf Alkaraza i Nadala!

Španski teniseri Rafael Nadal i Karlos Alkaraz uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu tako što su pobedili holandski par Talona Grikspora i Veslija Kolofa rezultatom 6:4, 6:7, 10:2.

30.07.2024

20:20

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21