• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo

03.08.2024

14:36

Ove dve banje u Srbiji su raj za odmor: Nalaze se na samo sat vremena od Beograda, a cena je smešna

Printskrin

Društvo

Ove dve banje u Srbiji su raj za odmor: Nalaze se na samo sat vremena od Beograda, a cena je smešna

Podeli vest

Banja Rusanda je smeštena u blizini grada Melenci u Vojvodini i predstavlja savršeno mesto ako želite da pobegnete iz Beograda za vikend, a usput da se relaksirate.

Ova prirodna banja je poznata po svojim termalnim izvorima i specifičnim mineralnim vodama. Voda iz izvora Rusanda je bogata kalcijumom, magnezijumom i natrijumom.

Banja Rusanda nudi raznovrsne usluge kako za terapeutske tretmane, tako i za rekreaciju. U okviru kompleksa su bazeni sa termalnom vodom, spa i wellness centri, kao i različite masaže i tretmani. Za sve one koji žele da uživaju u prirodi, tu su i uređene staze za šetanje i opuštanje u zelenilu.

Smeštaj i cene

U Banji Rusanda se nalaze različiti objekti za smeštaj, od hotela do privatnih apartmana. Cene se razlikuju u zavisnosti od tipa smeštaja i perioda godine, ali okvirno, cena noćenja u hotelu ili apartmanu kreće se od 30 do 70 evra po osobi. Ako planirate da koristite wellness i spa usluge, dodatni troškovi se kreću od 10 do 30 evra za različite tretmane i pakete.

Banja Slankamen

Banja Slankamen, smeštena u srcu Vojvodine, nedaleko od grada Sente, predstavlja idealno odredište za sve one koji traže savršen spoj odmora i opuštanja. Poznata je po svojim lekovitim mineralnim vodama i blatom.

Smeštaj, hrana i piće

Cene smeštaja variraju u zavisnosti od tipa objekta i sezone. Na primer, cena noćenja u hotelima se kreće od 25 do 60 evra po osobi, dok su cene privatnih apartmana nešto povoljnije i mogu biti od 20 do 50 evra po osobi.

Što se tiče hrane, Banja Slankamen ima nekoliko restorana i kafana u kojima se nude lokalni specijaliteti i međunarodna jela. Cene obroka kreću se od 8 do 20 evra po osobi, u zavisnosti od vrste restorana i izabranog jela.

Cene pića u banji su umerene; kafa i bezalkoholni napici koštaju oko 2 do 4 evra, dok su alkoholna pića u rasponu od 4 do 10 evra, u zavisnosti od vrste i brenda.

Za koliko se stiže

Udaljenost od Beograda do Banje Rusanda je otprilike 110-120 kilometara. Putovanje automobilom traje oko 1.5 do 2 sata, zavisno od saobraćaja i rute koju izaberete.

Banja Slankamen se nalazi u blizini grada Sente, takođe u Vojvodini. Udaljenost od Beograda do Banje Slankamen je približno 80-90 kilometara. Putovanje automobilom traje oko sat vremena opet u zavisnosti od saobraćaja i rute.

Obe banje su relativno blizu Beograda i predstavljaju odličan izbor za kratke izlete ili vikend putovanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija