• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.08.2024

17:06

Isidora iz Kraljeva volonterka na Olimpijskim igrama u Parizu! Ima posebno zaduženje!

RTS video printscreen

Društvo

Isidora iz Kraljeva volonterka na Olimpijskim igrama u Parizu! Ima posebno zaduženje!

Podeli vest

Na Oimpijskim igrama u Parizu angažovano je 45.000 volontera iz celog sveta, a među njima je i Kraljevčanka Isidora Bogavac, studentkinja master studija Filološkog fakulteta u Beogradu.

Čak 300.000 mladih iz celog sveta želelo je da bude deo Olimpijskih igara u Parizu, a našoj Isidori je u ostvarenju te želje pomogla diploma filologa za francuski jezik! 

Nekadašnja učenica kraljevačke gimnazije dobila je zaduženje da, kao volotnerka prati predsednika Olimpijskog komiteta Bahreina!

- Moj zadatak je bio da mu zakazujem prevoz od hotela do stadiona. Da pronalazim njegovo mesto u loži i da ga sačekam dok ne završi sa utakmicama. Ponekad pređemo i do 20 kilometara dnevno, ali to saznamo tek na kraju dana kada nas stigne umor, jer dok radimo i dok se družimo, stvarno ništa ne pada teško - kaže Isidora Bogavac, volonterka na OI u Parizu.

 

Jer je, kaže, dobila priliku koja se pruža jednom u životu.

- Ovaj posao je stvarno divan jer sam upoznala mnogo ljudi, mnogo različitih kultura, probali smo raznovrsne kuhinje, stalno pričamo na različitim jezicima - kaže Isidora za rts. 

Volonteri imaju samo obezbeđenu ishranu dok su u olimpjskom kompleksu.

Put do Pariza Isidora je sama finasirala, smeštaj je obezbedila kod drugarice koja živi u gradu svetlosti. Iako do kraja Igara ima nedelju dana, već je puna utisaka.

- Najzanimljivije mi je bilo do sada to što sam imala priliku da iz lože pratim takmičenje u plivanju, a i sama činjenica da kad smo slobodni možemo da pratimo koje god utakmice želimo. I to sa bilo kojih mesta na terenu. Tako da je to jedno divno iskustvo, imala sam priliku da vidim i srpske sportiste što budi poseban ponos kada smo na samom mestu zbivanja - kaže Isidora, volonterka na OI u Parizu.

I, naravno, posebno joj je drago što je bila terenu "Filip Šatrije", "u istorijskom trenutku, kada je Novak Đoković osvojio olimpjsko zlato".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta se ovo sprema?! Šojgu hitno otputovao u Teheran!
Planeta

Šta se ovo sprema?! Šojgu hitno otputovao u Teheran!

Sekretara ruskog Saveta bezbednosti Sergej Šojgu doputovao je danas u Teheran u radnu posetu Iranu, gde će sa sekretarom iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Alijem Akbarom Ahmadijanom i načelnikom Generalštaba iranskih oružanih snaga Mohamedom Bagerijem razgovarati o bezbednosnoj situaciji na bliskom istoku i saradnji Irana i Rusije, prenela je RIA.

05.08.2024

13:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija