• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.08.2024

12:02

Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić obišla pedijatriju Opšte bolnice u Pančevu

Informer

Društvo

Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić obišla pedijatriju Opšte bolnice u Pančevu

Podeli vest

Povodom zlonamerne kampanje pojedinih medija o stanju odeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Pančevu, potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić nenajavljeno je posetila ovu zdravstvenu ustanovu radi uvida u stvarno stanje.

Prilikom posete zdravstveni radnici su naveli podatke o uslovima u kojima borave deca, te su se osvrnuli na konkretan događaj objavljivanja fotografije sobe nakon prokišnjavanja krova na delu iznad sporne sobe, a koje je uslovljeno minulim vremenskim nepogadama. Načelnik dečjeg internog odeljenja doktor Prodanović je potvrdio da su se majka i dete privremeno nalazili u pomenutoj sobi, a u skladu s protokolom te da ni u jednom momentu njihov život niti zdravlje nisu bili ugroženi kako se navodi u neistinitim objavama medija koje su alarmirale javnost. Pomoćnici direktora bolnice su upoznali potpredsednicu s koracima koji su preduzeti u cilju saniranja štete nastale usled prokišnjavanja te da će uzroci biti otklonjeni sanacijom dela dotrajalog oluka na krovu u narednim danima.

Potpredsednica je prilikom posete navela da će ulaganje u zdravstvo ostati prioritet Pokrajinske vlade, kao i da je do sada kako sa republičkog tako i sa pokrajinskog i lokalnog nivoa uložena značajna količina novca u opremanje i obnovu bolnice u Pančevu, te da slika jednog zida ne može da promeni opšti pozitivan utisak koji imaju svi Pančevci nakon rekonstrukcije i opremanja u prethodnim godinama.


Na kraju obilaska, potpredsednica je posetila i rekonstruisana odeljenja bolnice, čije stanje i opremljenost na zavidnom nivou potvrđuju posvećenost države po pitanju ulaganja u zdravstvo.

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija