• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.08.2024

11:00

(FOTO) Gradski je na Donjem gradu: Centralni događaj beogradskog leta je iza ugla

Live Production

Društvo

(FOTO) Gradski je na Donjem gradu: Centralni događaj beogradskog leta je iza ugla

Podeli vest

Od 22-25. avgusta Street Food "Gradski" stiže na Donji grad Kalemegdana, a centralna tema festivala biće uparivanje hrane i piva.

U jednom od najlepših gradskih parkova, podno zidina monumentalne Beogradske tvrđave, održaće se premijerno izdanje "Street Food Festivala" pod nadimkom "Gradski" koji će obeležiti beogradsko leto i u velikom stilu zatvoriti letnju festivalsku sezonu!

Foto: Live Production

 

Festival počinje 22. avgusta od 17 h na Donjem gradu Kalemegdana i trajaće sve do nedelje u 02 h, a glavni ulaz na festival nalaziće se kod Kapije Karla VI. Ulaz na festivalski prostor je naravno besplatan za sve posetioce, a organizatori najavljuju predstavljanje 20 sjajnih izlagača beogradske street food scene - predstavnike različitih svetskih kuhinja, zonu sa preko 50 vrsta piva i ozbiljno dobar provod kakav Donji grad opravdano obećava!

Zašto baš "Gradski"? Zato što je deo Starog grada, zato što je lociran na Donjem gradu, zato što je za gradsku ekipu, zato što je najveći gradski pub na otvorenom sa nekoliko hiljada sedećih mesta, zato što će okupiti ceo grad ali i zato što je "gradski" biti na "Gradskom"!

Foto: Live Production

 

Na ovom izdanju Street Food Festivala posetioce očekuje spektakularna ponuda ulične hrane među kojima će se pronaći specijaliteti japanske, korejske, libanske, jamajkanske, američke, italijanske, ugandanske i domaće nacionalne kuhinje sa specijalitetima kao što su suši, poke, damplinzi i prolećne rolnice, šavarma i falafel, sočni burgeri od kvalitetnog mesa, korejske palačinke i tradicionalni "topoki", italijanska pizza napolitana ali i "Chicago-style pizza", čuveni "corn dog", preukusne domaće kobasice inspirisane raznim nacionalnim kuhinjama, svima poznate beogradske knedle, viralne okrugle kroasane i još mnogo toga!

Posebna zona sa odabranim craft pivima domaće zanatske scene oduševiće sve ljubitelje ovog napitka od hmelja koji će posetioci festivala imati prilike da upare sa specijalitetima koji pripadaju "pabovskoj" kuhinji i kulturi konzumacije piva.

Foto: Live Production

 

Kreatori ovih zanimljivih zanatskih etiketa biće na raspolaganju posetiocima za pružanje saveta o sklapanju najboljeg uskusa hrane i piva kao i da pruže zanimljive informacije o specifičnostima koje nosi svaki od ovih zanatskih proizvoda. Pored zone sa zanatskim pivima festival će predstaviti i odabrane etikete industrijskih i uvoznih piva koje će svojim kvalitetom opravdati epitet najboljih na tržištu. Sigurni smo da ćete baš u ovim zonama pronaći svoju idealnu kombinacju da upotpunite hedonistički užitak koji pruža "Gradski"!

Muzički program koji obećava više nego dobru zabavu odvijaće se od 17 h do 02 h posle ponoći. "Gradski" je za premijerno izdanje festivala za posetioce pripremio selekciju fenomenalnih bendova koji obećavaju sjajnu svirku i nezaboravan provod, dok je tu i podrška DJ-eva sa gradske klubske scene koji će svojim muzičkim odabirom dodatno "začiniti" atmosferu.

Foto: Live Production

 

 

"Gradski"je i društvenoodgovoran. U saradnji sa kompanijom Ball Corporation i projektom "Svaka limenka se računa"; vodimo računa da naš grad ostane, u duhu svog imena, onakav kakav i zaslužuje da bude - čist i beo! Zato će na više različitih punktova, na festivalu, biti postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, a promoteri i promoterke će šetati sa specijalnim rančevima u koje će posetioci moći da odlože iskorišćene limenke.

Foto: Live Production

 

 

Takođe, na festivalskom prostoru biće postavljena i Pixelata - umetnička instalacija sačinjena od limenki koju će oslikati street umetnici, kojom želimo da inspirišemo prisutne na reciklažu iskorišćenih aluminijumskih limenki u cilju zaštite životne sredine, jer ekološka svesnost, umetnost i dobra zabava jeste "Gradski" duh! Ne propusti priliku da oživiš stare uspomene i da zajedno stvorimo nove. Vidimo se na Donjem Kališu od 22-25. avgusta od 17 do 02 h!

Više informacija na https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?!
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?!

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)
Live TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)

Izraelski borbeni avioni probili su vazdušni prostor iznad Bejruta. Stiže odgovor Libana. Ruska vojska oslobodila je Timofejevku. Oružane snage Ukrajine prvi put su upotrebili kasatne bombe dugog dometa američke proizvodnje. Svet je u iščekivanju. Pitanje je trenutka kada će Iran napasti Izraelu. Teheran poručuje da ne želi eskalaciju, ali mora da kazni Izrael. Kamala Haris zvanično je postala kandidatkinja za predsednicu SAD-a. Na sve ove i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika".

06.08.2024

22:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Dominira i ćuti
Olimpijske igre

Dominira i ćuti

Nikola Jokić (29) juče je još jednom dokazao da mu nema ravnog i da debata da li je u ovom trenutku najbolji košarkaš na svetu zapravo i ne postoji.

07.08.2024

07:20

Od najave zlata, do kraha! Da, Gvideti je krivac
Olimpijske igre

Od najave zlata, do kraha! Da, Gvideti je krivac

Đovani Gvideti (51) od sinoć više nije selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. Nakon poraza od Italije u četvrtfinalu Olimpijskih igara rezultatom 3:0 izjavio je da je njegov ugovor istekao i da misli da se više neće vraćati na klupu jedne od najjačih generacija u istoriji naše odbojke.

07.08.2024

08:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija