• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2024

11:00

Ministar Gašić uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti u Vojsci Srbije

Ministarstvo odbrane

Društvo

Ministar Gašić uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti u Vojsci Srbije

Podeli vest

Ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je danas oficirima Vojske Srbije ukaze predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti. Svečanosti je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

U čin general-majora unapređen je brigadni general Zoran Dragićević, koji je postavljen na dužnost zamenika komandanta Kopnene vojske, dok je pukovnik Slađan Hristov postavljen na dužnost načelnika Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba Vojske Srbije.

Čestitajući pripadnicima Vojske Srbije, ministar Gašić izrazio je uverenje da će na dužnostima u Kopnenoj vojsci i Upravi za ljudske resurse postizati zavidne rezultate i opravdati ukazano poverenje i da će i dalje nastaviti da profesionalno izvršavaju sve zadatke koji se pred njih postave. On je oficirima poželeo mnogo uspeha u daljem radu tokom vojne karijere.

General-major Zoran Dragićević rođen je 13. avgusta 1969. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1988. godine. Završio je Vojnu akademiju 1991. godine, Komandno-štabno usavršavanje 2000, a Generalštabno usavršavanje 2012. godine. Do sada je obavljao dužnost načelnika Štaba Komande Kopnene vojske.

Pukovnik Slađan Hristov rođen je 20. marta 1970. godine u Surdulici. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1992. godine. Završio je Vojnu akademiju 1992. godine, zvanje magistar tehničkih nauka stekao 2011, a zvanje doktor tehničkih nauka 2019. godine. Do sada je obavljao dužnost načelnika Kabineta načelnika Generalštaba Vojske Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)
Live TV

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)

Priča o litijumu ima daleko širi aspekt. Nije to samo ruda koja predstavlja izvor profita u narednim decenijama. Nije samo spor koji imamo na unutrašnjem planu, već je tema globalna. Analitičari kažu da je rat u Ukrajini zapravo prvi rat u istoriji koji se vodi zbog litijuma. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Miloš Laban, analitičar i Vladimir Đukanović, stručnjak za investicije.

12.08.2024

15:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23