• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.08.2024

07:01

Goreće nebo i zemlja! Srbija ušla u opasnu zonu: RHMZ izdao hitna upozorenja - Temperature i do 40 stepeni!

Zoran Sinko

Društvo

Goreće nebo i zemlja! Srbija ušla u opasnu zonu: RHMZ izdao hitna upozorenja - Temperature i do 40 stepeni!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, a Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorava da se toplotni talas na području Srbije intenzivira i donosi temperaturu do 40 stepeni.

Duvaće slab i umeren istočni i severoistočni vetar, dok će se temperatura kretati od 15 do 38 stepeni.

U Beogradu će vreme takođe biti veoma toplo i sunčano, a maksimalna dnevna temperatura biće oko 37 stepeni, navodi se u saopštenju RHMZ.

Dodaje se i da se od srede u brdsko-planinskim predelima, a od četvrtka i u nižim redelima, očekuje lokalni razvoj oblačnosti i pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Podsećamo da je RHMZ sinoć izdao novo upozorenje, saopštivši da će u toku sledeće nedelje biti veoma toplo.

Maksimalna temperatura u većini mesta biće od 35 do 40 stepeni, a na području Beograda se očekuju i tropske noći!

Kako su meteorolozi najavli, u toku ove sedmice (12 - 19.08.), očekuje nas veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom oko 37 ili 38 stepeni.

Očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 22 do 25 stepeni.

Izato i hidrološko upozorenje

- Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca narednih dana vodostaji će se kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95 odsto-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - navodi se na sajtu RHMZ-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23