• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2024

17:41

Pomoć države stiže na adresu za ovu grupu stanovnika! Svako dobija po 110.000 dinara

shutterstock

Društvo

Pomoć države stiže na adresu za ovu grupu stanovnika! Svako dobija po 110.000 dinara

Podeli vest

Ministarka za brigu o porodicu i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski i v.d. direktora JP "Pošta Srbije" Zoran Anđelković potpisali su danas u Beogradu Memorandum o međusobnoj poslovnoj saradnji, kojim će se omogućiti da vaučeri podrške namenjeni osobama obolelim od retkih bolesti budu što brže isporučeni na njihove adrese.

Đurđević Stamenkovski je rekla da resorno ministarstvo u okviru svoje nadležnosti ima grupu za podršku porodicama u čijem se sastavu nalaze osobe obolele od retkih bolesti i da se mesecima sprovode aktivnosti uručenja vaučera za banjsko lečenje, kupovinu lekova u apotekama i za jednokratnu finansijsku pomoć.

Navela je da se vaučeri za banjsko lečenje doniraju u iznosu od 50.000 dinara, za kupovinu apotekarskih proizvoda 35.000 dinara, a da jednokratna finansijska pomoć za osobe obolele od retkih bolesti iznosi 25.000 dinara.

Foto: Tanjug

 

 

- U pitanju su hartije od vrednosti i mi smo u okviru obilazaka gradova i opština širom Srbije organizovali kolektivno uručenje i podelu vaučera. Međutim, želimo da budemo brži, želimo da budemo efikasniji, želimo da se na više hiljada adresa širom Srbije što pre isporuče vaučeri kako bi lica obolela od retkih bolesti mogla da ih na valjan način iskoriste. Pošta brine o porodici i to je danas dokazano njihovom dobrom voljom - rekla je ona.

Ministarka je iskazala zahvalnost Anđelkoviću na potpisanom Memorandumu između Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i JP "Pošta Srbije", čime je to preduzeće dalo doprinos podršci osobama obolelih od retkih bolesti.

Đurđević Stamenkovski je rekla da veruje da će saradnja sa Poštom doneti konkretne rezultate koji će biti od koristi svim porodicama i građanima koji ostvaraju različita prava u okviru projekata i aktivnosti koje Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju inicira.

Foto: Tanjug

 

 

- Želimo da naši vaučeri stignu i u najudaljenija mesta zemlje. Želimo da pravo koje su ostvarili mogu što pre da iskoriste. Upućujem poruku onima koji su aplicirali da ostvare prava za korišćenje vaučera da ukoliko su upisani u registar instituta Batut stiču prava za korišćenje ovih vaučera, a u saradnji sa poštom vaučeri će u vrlo brzom periodu stići na njihove adrese i verujem da će to biti pisma koje će ih obradovati - rekla je ministarka.

Istakla je da resorno ministarstvo brine o osobama obolelim od retkih bolesti i njihovim porodicama i da će sa takvim aktivnostima nastaviti i u sledećoj godini.

Anđelković je iskazao zahvalnost što Pošta Srbije učestvuje u projektu kojim se pruža podrška osobama obolelim od retkih bolesti, navodeći da je neophodno da se zajedničkim snagama vodi računa o njima i njihovim porodicama.

Foto: Tanjug

 

- Pošta Srbije je ovaj projekat prihvatila sa zadovoljstvom jer je ona na neki način izlog države Srbije, pa prema tome i ovog Ministarstva .Želimo da učestvujemo i učestvujemo u mnogim humanitarnim akcijama, ne samo za retke bolesti, nego i inače. Ovaj zadatak ćemo sasvim sigurno izvršiti u jednom rekordnom roku, da dođe do svakog korisnika ček, ako mogu tako da ga nazovem, ili garantno pismo, ili kako god hoćete, koji će značiti da pokazujete brigu o onima kojima je to potrebno - rekao je Anđelković.

Anđelković je dodao i da će Pošta Srbije u narednom periodu nastaviti da učestvuje u svim humanitarnim akcijama kojima se pruža pomoć ranjivim kategorijama u društvu, ali i drugima u Srbiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Kritike na račun Jokića su traženje dlake u jajetu! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme?
Live TV

Kritike na račun Jokića su traženje dlake u jajetu! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme?

Doček olimpijaca održaće se večeras u Beogradu ispred staraog dvora. Po dolasku iz Pariza, naši sportisti najpre će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a onda će tradicionalno izaći na balkon Skupštine grada da pozdrave svoje verne navijače. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Anja Pešić, nekadašnja reprezentativka u odbojci i Nenad Peruničić, bivši reprezentativac u rukometu.

12.08.2024

19:05

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)
Live TV

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)

Priča o litijumu ima daleko širi aspekt. Nije to samo ruda koja predstavlja izvor profita u narednim decenijama. Nije samo spor koji imamo na unutrašnjem planu, već je tema globalna. Analitičari kažu da je rat u Ukrajini zapravo prvi rat u istoriji koji se vodi zbog litijuma. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Miloš Laban, analitičar i Vladimir Đukanović, stručnjak za investicije.

12.08.2024

15:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23