• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2024

18:45

(MAPA) RHMZ upalio alarme za celu Srbiju - stižu nepogode: Evo gde će biti najkritičnije! (FOTO)

Tanjug/Vladimir Sporčić

Društvo

(MAPA) RHMZ upalio alarme za celu Srbiju - stižu nepogode: Evo gde će biti najkritičnije! (FOTO)

Podeli vest

U Srbiji je toplo, promenjivo oblačno, i prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) od danas od srede očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode i na snazi su „žuti“ i „narandžasti“ meteoalarm.

- Pljuskovi i grmljavine lokalno će biti intenzivniji, preko 20 mm za kratko vreme, praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom danas pretežno u zapadnim i južnim krajevima, sutra, 20. avgusta ponegde i u centralnoj Srbiji, a u sredu, 21. avgusta, izolovano i na području Vojvodine - objavljeno je u upozorenjima RHMZ.

Danas se očekuje da bude promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Od sredine dana u jugozapadnim i južnim, a posle podne i u zapadnim i severozapadnim predelima nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji uz kratkotrajan grad i jak i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova.

Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak jugoistočni, uveče na severozapadu Srbije u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 25 stepeni, a najviša od 31 do 35 stepeni.

Zbog grmljavine, „žuti“ meteoalarm, koji upozorava da vreme može biti potencijalno opasno je uključen za Bačku, Srem i jugoistočnu Srbiju. „Žuto“ upozorenje zbog pljuskova uključeno je za jugoistočnu Srbiju, dok je zbog visokih temperatura ovo upozorenje na snazi za Bačku, Srem, Beograd, Zapadnu Srbiju, Šumadiju, Jugoistočnu i Jugozapadnu Srbiju.

Foto: E stock

 

Pod „narandžastim“ meteoalarmom zbog prognozirane opasne vremenske pojave kao što su pljuskovi i grmljavine su jugozapadna i zapadna Srbija, a zbog visokih temperatura Banat, Pomoravlje i Istočna Srbija.

U utorak će biti promenljivo oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti izraženiji uz kratkotrajan grad i jak i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova.

Prema vremenskoj prognozi RHMZ vetar će biti slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak istočni i jugoistočni, uveče u skretanju na zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura će biti od 17 do 23 stepeni, a najviša od 29 do 33 stepeni.

Za Vojvodinu, Beograd, Pomoravlje i istočnu Srbiju važi „žuti“ meteoalarm zbog visokih temperatura, a zbog grmljavine za područje Beograda, Pomoravlja i istočnog dela zemlje.

Zbog pljuskova i grmljavine „narandžasti“ meteoalarm važi za područje:

Zapadne Srbije
Šumadije
Jugoistočne Srbije
Jugozapadne Srbije
Pomoravlja
Istočne Srbije

Očekuje se da u sredu bude promenljivo oblačno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti izraženiji uz kratkotrajan grad i jak i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova.

Vetar će biti slab i umeren, u zoni fronta kratkotrajno i jak severni i severozapadni. Najniža temperatura vazduha će biti od 17 do 22 stepeni, a najviša od 29 do 34 stepeni.

Za 21. avgust uključeni su „žuti“ i „narandžasti“ meteoalarm. RHMZ upozorava na potencijalno opasno vreme zbog visokih temperatura u Vojvodini, Beogradu, Pomoravlju i istočnoj Srbiji. „Žuto“ upozorenje na grmljavinu važi za :

Srem
Beograd
Istočnu Srbiju
Šumadiju
Pomoravlje
Zapadnu Srbiju
Jugozapadnu Srbiju

Pljuskovi se očekuju u Sremu, Beogradu, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, a zbog iste pojave „narandžasti“ meteoalarm je upaljen za:

Bačku
Banat
Zapadnu Srbiju
Šumadiju
Jugoistočnu
Jugozapadnu Srbiju



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Vehabizam veštački stvorili Britanci da bi zavadili narode! Zapad neće da dozvoli pravoslavcima i muslimanima da sarađuju na Balkanu!
Live TV

Vehabizam veštački stvorili Britanci da bi zavadili narode! Zapad neće da dozvoli pravoslavcima i muslimanima da sarađuju na Balkanu!

Vehabija Senad Ramović Becan proveo je godine u zatvoru, u samici. Kada je izašao iz zatvora ostao je jednako radikalan i u svima je video neprijatelje. On jeste likvidiran, ali nije likvidiran problem. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su pukovnik specijalnih vojnih jedinica u penziji Srbobran Radić i Radomir Počuča, bivši protivterorista. Uživo u program putem vajber linka uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

19.08.2024

20:03

Nema više specijalne vojne operacije, ovo je zvanično rat! Da li Putin planira da se osveti zbog upada u Kursku oblast? (VIDEO)
Live TV

Nema više specijalne vojne operacije, ovo je zvanično rat! Da li Putin planira da se osveti zbog upada u Kursku oblast? (VIDEO)

Ceo svet priča danima o onome što se desilo u Kurskoj oblasti. Glavno je pitanje kako će reagovati Vladimir Putin. On je dao nalog da se pomogne civilnom stanovništvu. Nagađa se da li će se Putin osvetiti Ukrajincima za ovo iako oni nisu naveli neku veliku štetu Rusiji. Na ovu temu u "Info danu" govorili su akademik prof. dr Dragan Radenović i analitičar prof. dr Stevica Deđanski.

19.08.2024

16:23

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Nestao britanski tajkun Majk Linč! Morska pijavica potopila jahtu na kojoj je bio! U toku potraga za još sedam osoba!
Horor blizu Sicilije

(VIDEO) Nestao britanski tajkun Majk Linč! Morska pijavica potopila jahtu na kojoj je bio! U toku potraga za još sedam osoba!

Jedna osoba je preminula, a za još šest se traga nakon što je strašna pijavica potopila luksuznu jahtu Baiesian u blizini glavnog grada Sicilije Palerma, javljaju italijanski mediji. Italijanske vatrogasne i obalske službe ranije su saopštile da njihovi ronioci tragaju za sedam nestalih osoba, a da nisu odmah objavili da je jedno telo pronađeno.

19.08.2024

19:00

(VIDEO) Šta reći?! Grad za devet miliona stanovnika sa skijalištem grade usred pustinje! Saudijski princ stoji iza svega!
Kako, majstori?!

(VIDEO) Šta reći?! Grad za devet miliona stanovnika sa skijalištem grade usred pustinje! Saudijski princ stoji iza svega!

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman Al Saud (38) je 2017. godine predstavio planove za jedan od najambicioznijih projekata urbanog razvoja u istoriji pod nazivom "Neom". Ovaj prostrani kompleks od 26.500 km˛ , koji se nalazi na severnom delu Crvenog mora, zamišljen je kao futuristički grad sa neverovatnim budžetom od 1,4 milijarde evra . Završetak projekta predviđen je za 2039. godinu.

19.08.2024

17:28

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija