• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.08.2024

20:34

Nova SMS prevara hara Srbijom! Ako vam stigne ova poruka jednu stvar nikako ne smete da uradite (FOTO)

pritnskrin

Društvo

Nova SMS prevara hara Srbijom! Ako vam stigne ova poruka jednu stvar nikako ne smete da uradite (FOTO)

Podeli vest

Svako malo se pojavi nova SMS prevara u Srbiji, dok prevaranti pronalaze nove načine da prevare i iznude nasumične građane. Iako se građani upozoravaju da ne ulaze na poslate linkove, kao jedan od ključnih saveta je — ne nasedajte i ne ostavljajte svoje lične podatke.

Na društvenim mrežama korisnici su podelili nove SMS poruke koje stižu na lične brojeve telefona. I dok se poruke razlikuju u nijansama, prevara je uvek ista.

- Vaš paket je stigao u poštu, dva puta smo ga isporučili bezuspešno, ažurirajte podatke o adresi. U suprotnom, paket će biti vraćen - navodi se čitko u poruci, uredno napisanoj na ćirilici i bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Foto: printsrkin

 

Čini se da su prevaranti pronašli foru kako da približe svoje prevare u porukama, ali vešto oko može videti da je poruka poslata sa broja koji nije povezan sa brojevima u Srbiji, kao ni sa brojevima pošte.

- Otvorite vezu direktno ili kopirajte vezu u svoj mobili pretraživač - dodaje se ispod linka koji ne smete otvarati, gde se vidi da su prevaranti izveštili i korišćenje ćirilice bez greške.

Kao i uvek, savet je da neproverene linkove ne otvarate i još bitnije — nikakve lične podatke ne ostavljate ukoliko niste sigurni. Ukoliko vam stigne poruka od Pošte Srbije — takve poruke su potpisane, a još češće poslate na Viber i Whatsapp aplikacije.

Uglavnom će vam duž "procesa regrutacije" ili tražiti lična dokumenta ili račune i brojeve sa vaše platne ili kreditne kartice, te ni u kom slučaju ne smete iste da im ostavite.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)
Live TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)

Dve godine nakon što je Jovan Cvetić uhapšen na granici Grčke po poternici Hrvatske za ratni zločin koji nije počinio, on je izručen Srbiji, a Informer je došao do ekskluzivnog video snimka koji je napravljen odmah nakon puštanja iz zatvora. Povodom ovog dešavanja gosti Informerovog "Info dana" bili su Dragan Vasiljković iz Fondacije "Kapetan Dragan", kao i Jovanove supruga i ćerka Svetlana i Valentina.

24.08.2024

17:56

Ćuta i Dikić su kukavice koje pozivaju druge da ginu za njih na ulicama! Opozicija hoće građanski rat jer na izborima nema nikakve šanse! (VIDEO)
Live TV

Ćuta i Dikić su kukavice koje pozivaju druge da ginu za njih na ulicama! Opozicija hoće građanski rat jer na izborima nema nikakve šanse! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Ćuta gostovao je nedavno na zrenjaninskoj KTV kod novinara Aleksandra Dikića i otvoreno zapretio građanskim ratom. Ovim povodom u Informerovom "Info danu" gostovali su potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj i član Predsedništva Socijalističke partije Srbije Ibro Ibrahimović.

24.08.2024

16:38

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija