• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

25.08.2024

10:22

Zašto je poznati Amerikanac preuzeo pravoslavnu veru: Krstio se u crkvi u Čikagu, a planira i da provede neko vreme u manastiru!

Shooterstock/printscreen instagram

Društvo

Zašto je poznati Amerikanac preuzeo pravoslavnu veru: Krstio se u crkvi u Čikagu, a planira i da provede neko vreme u manastiru!

Podeli vest

Amerikanac Džibri Bel, poznat na društvenim mrežama po snimcima koje objavljuje, a u kojima govori o tome koliko voli našu zemlju i naš narod, preuzeo je pravoslavnu veru i postao - pravoslavac!

On je u snimku na Tik Tok nalogu "minut_sa_mashom" ispričao kako je do toga došlo i koji su razlozi za to.

- Pre četiri - pet godina sam bio u crkvi i rekao sebi: "Možda želim da budem pravoslavac". Ne znam zašto je tako bilo. Bog samo kaže. I onda sam čekao i čekao. I otišao sam u crkvu u Čikagu i tamo sam se krstio - ispričao je on za ovaj kanal i dodao da mu pravoslavna vera prija i da želi još mnogo da nauči o pravoslavlju.

- Postiću ovog meseca - kaže, a priča i da mu je plan da jedno vreme provede i u manastiru.

- Želim da naučim što više jer je bog veliki - rekao je on i dodao: "Moja religija je ljubav, ali ja sam pravoslavac".

Džibri Bel, inače, već duže vremena boravi u Srbiji i oduševljen je našom kulturom. Često ističe da na Zapadu imaju pogrešno mišljenje o Srbiji, te da je naša zemlja puna divnih, plemenitih i srdačanih ljudi.

Džibri je poznat i po tome što voli da pomogne mnogima u Srbiji kojima je pomoć potrebna.

Srpskoj javnosti je postao poznat pre nekoliko godina kao član muzičkog benda iz Amerike "Black Serbs" - "Crni Srbi", ali i kao suprug Srpkinje Mione iz Niša, s kojom je živeo u Americi. Iako nažalost njihova ljubav nije potrajala, ljubav prema Srbiji je ostala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)
Tenis

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)

Skandal i strašno licemerje u Americi! Američki teniser Aleks Mikelsen (19) napravio je haos tokom finala turnira u Vinston Sejlemu, pošto je u naletu besa reketom deganžirao lopticu u publiku i tom prilikom udario jednog od navijača! Da stvar bude još gora, organizatori ga nisu izbacili sa turnira već su mu dozvolili da igra, iako su pre nekoliko godina zbog daleko lakšeg prekršaja Srbina Novaka Đokovića brutalno proterali sa Ju-Es opena!

25.08.2024

08:39

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija