• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.09.2024

14:26

Rado idu Srbi i Srpkinje u vojnike: Marija je jedna od onih koje ponosno oblače vojničku uniformu (FOTO)

rina

Društvo

Rado idu Srbi i Srpkinje u vojnike: Marija je jedna od onih koje ponosno oblače vojničku uniformu (FOTO)

Podeli vest

Sa prvim danima septemba nisu se nakon letnje pauze napunile samo škole, već i srpske kasarne.

Iako su ispraćaji u vojsku postali retkost, kasarne se svake jeseni spremaju da prime vojnike, a izuzetak nije ni kasarna Vojvode Radomira Putnika u Gornjem Milanovcu gde se nalazi Centar za obuku veze i informatike.

- Plan mi je da nakon završenog vojnog roka, stupim o profesionalnu službu VS i da nastavim dalje da kao moje kolege sa usavršavanjem - kazala je vojnik  Marija Milošević.

Da Vojska Srbije pruža širok spektar mogućnosti kao i napredovanja, dokazuju vojnici i podoficiri i oficiri, koji se upravo u Gornjem Milanovcu usavršavaju za svoj životni poziv u redovima srpske armije.

- Od malena sam imao želju da radim u VS, sticajem okolnosti nisam upisao vojnu akademiju, medjutim kasnije se otvorila šansa preko kursa slušalaca za rezervne oficire da nakon završenog fakulteta se prijavim, to sam i učinio, odlužio sam kurs za rezevrne oficire i uskoro očekujem priključivanje profesionalnoj vojnoj službi - priča,  vodnik Ivan Trifunović.

Centar za obuku veze i informatike Vojske Srbije koji se nalazi u Gornjem Milanovcu osnovan je 2006. godine a i ovog septembra spreman je da primi regrute na dobrovoljno služenje vojnog roka.

- U centru se osposobljavaju vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, profesionalni vojnici za dužnosti i dopunske specijalnosti. Pored toga, u centru se realizuje obuka kandidata za podoficire na osnovnom kursu za podoficire, kao i obuka svih profesionalnih vojnika, oficira i podoficira kroz njihovu karijerna osposobljavanja za obuku i usavršvanje na novim i savremenim sredstvima telekomunikacija - kaže potpukovnik Nenad Dražinac, komandant COVI.

Da je posebna čast nositi uniformu Vojske Srbije, koja je kroz istoriju uvek stajala na strani pravde, najbolje znaju oni koji su svoj život posvetili i podredili službovanju otadžbini.

- Biti pripadnik vojske je jedan patriotski čin i predstavlja izazov za mladiće i devojke, da oprobaju svoje sposobnosti kako pripadnici Vojske Srbije. Osim zagarantovanih novčanih primanja, staža u većem trajanju, ova organizacija pruža mnogo više benefita. Pored toga, pruža mogučnost usavršavanja i napredovanja uz službi kroz različite kurseva kako u zemlji tako i van nje - istakao je Dražinac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"
Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz Leskovca, i D. M. zaposlena u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita.

03.09.2024

12:03

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija