• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T. J.

03.09.2024

16:01

Tako radi Srbin! Radovan zaprosio Nemicu Lizu u selu svojih predaka

Privatna arhiva

Društvo

Tako radi Srbin! Radovan zaprosio Nemicu Lizu u selu svojih predaka

Podeli vest

Radovan Klisarić (25) rođen je i odrastao u malom mestu blizu Frankfurta u Nemačkoj, gde sada i radi, ali je baš na zemlji odakle vode poreklo njegovi roditelji, u Osmacima, nedaleko od Zvornika,u Republici Srpskoj, doneo važnu životnu odluku!

Zajedno sa svojom devojkom, Nemicom Lizom Volrat (23), prvi put je posetio selo, gde mu je rođen otac, obišao rođake i zanimljiva mesta i gledajući, kaže, kako njegova devojka uživa u lepotama Srpske, rešio je da zaprosi!

   
Fotografija kako Radovan kleči na kolenima sa ispruženom rukom u kojoj drži kutiju sa prstenom ispred devojke koja prekriva uplakano lice, privukla je pažnju korisnika ove društvene mreže. Vrlo brzo se proširila pa je tako dirnula i ljude koji ih ne poznaju.

Foto: Privatna arhiva

Radovan je kupio prstenu u Zvorniku i rešio da je pita da se uda za njega

 

I danas, primaju čestitke, a mnogi se, kaže Radovan, šale na račun mesta koje je odabrao za prosidbu - na Jagnjijadi, koja se tradicionalno održava u Osmacima.
-  Lisa je rekla "Da" a venčanje smo planirali za sledeću godinu - priča.

Kaže da je veridba bila neplanirana i spontana. 

 

LIZA PREŠLA U PRAVOSLAVLJE 

- Moja, sada verenica, i ja poznajemo se desetak godina. U vezi smo poslednjih godinu dana. Kao dete dolazio sam sa roditeljima ovde i ovog leta sam joj predložio da pođemo zajedno. Ovde smo u selu proslavili slavu, a kada je videla običaje i crkvu u Osmacima, ona je požela da se krsti i primi pravoslavlje - otkriva Radovan.

Foto: Privatna arhiva

Radovan i LIza sa kumovima posle njenog krštenja

 

Ovo nije prvi put da stranci druge vere pređu u pravoslavlje, ali je porodicu Klisarić Lizina odluka oduševila. 
- Liza je bila vernica evangelističke crkve a od prošle nedelje je pravoslavne vere. U crkvi u Osmacima u prisustvu rođaka i mojih kumova, Lizu je krstio kumov sin. Čin je bio izuzetan - dodaje Radovan. 

Okružen rođacima, na zemlji svojih dedova, u opuštenoj atmosferi, Radovan je pomislio da pita Lizu da se uda za njega. 
- Kupio sam prsten u Zvorniku i uveče na zabavi u selu, rešio sam da to "izvedem". Mnogo smo srećni. A posle smo, naravno, nastavili slavlje uz jagnjetinu - smeje se Radovan


Liza ne govori srpski, ali do venčnja će, kaže Radovan, sigurno naučiti ponešto. 
- Ovde sam prvi put i veoma sam srećna kako su me primili i dočekali. Zaista uživam. Sviđaju mi se i običaji, ljudi su veseli. Sigurna sam da će dogodine ovde biti još bolje, na našoj svadbi - poručila je Liza.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"
Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz Leskovca, i D. M. zaposlena u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita.

03.09.2024

12:03

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija