• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.09.2024

13:28

Ministarka Mesarović predstavila osnove privrednog razvoja Republike Srbije na Međunarodnom panelu u Kini

Ministarstvo privrede

Društvo

Ministarka Mesarović predstavila osnove privrednog razvoja Republike Srbije na Međunarodnom panelu u Kini

Podeli vest

Ministarka privrede Adrijana Mesarović imala je čast da se obrati u uvodnom delu Međunarodnog panela o Dijalogu o globalnoj razvojnoj inicijativi, koji se održava u okviru jednog od najvećih svetskih sajmova investicija i trgovine, 24. CIFIT- a, u kineskom gradu Sjamen.

Ministarka je je na svom instagram profilu predstavila deo svog izlaganja na ovom prestižnom događaju.

- Predstavila sam osnove privrednog razvoja Republike Srbije koja je, pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića, odabrala put održivog razvoja, nezavisne i prijateljske saradnje sa svima koji osećaju zajedništvo kao uslov opstanka.

Danas je u svetskoj političkoj areni svaka razvojna alijansa vredna. Da bi se ostvarili svi planovi, potrebna je stabilnost. Zato Srbija pažljivo bira partnere u svetu.

Kina predstavlja najdugotrajniju, neprekidnu civilizaciju, a mir je vekovima san kineskog naroda, baš kao i srpskog. Zato se razumemo i zato vidimo zajedničku budućnost, što je i zapisano u dokumentu koji su u maju potpisali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Narodne Republike Кine Si Đinping. Taj dokument predstavlja izjavu o zajednici zemalja sa zajedničkom budućnosti, i čvrstu potvrdu našeg “čeličnog prijateljstva”! 🇨🇳🇷🇸

Privredni razvoj moguć je samo u uslovima iskrenog poštovanja partnera iz čega se rađaju poverenje, dugoročni i održivi uspeh - napisala je Mesarević


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija