• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

08.09.2024

14:06

Tegla ajvara 1.000 dinara! Digla se bura oko cene na mrežama

M. O.

Društvo

Tegla ajvara 1.000 dinara! Digla se bura oko cene na mrežama

Podeli vest

Sa prvim septembarskim danima počinje sezona pripreme zimnice koja ove godine skupo košta.

Večita dilema ogromnog broja građana je da li je isplativije napraviti zimnicu ili je kupiti s obzirom na to da je ovogodišnja cena paprike po kilogramu ide do 200 dinara, a ni ostalo povrće nije jeftino zbog ovogodišnje suše. Popularna vrsta "makendoke" od koje se pravi domaći ajvar košta od 200 dinara po kilogramu.

Trenutna cena ajvara je niža od prošlogodišnje kada je tegla u oktobru koštala do 1.500 dinara na pijaci. Domaći proizvođači ovog popularnog srpskog specijaliteta za sada drže cenu do 1.000 dinara, a kod većine njih je 800. U Leskovcu koji je poznat po ovom specijalitetu isključivo od mlevene ili cepkane paprike tegla košta od 800 do 900 dinara.

Na društvenim mrežama uveliko se polemiše o ovim cenama. Sudeći po reakcijama mnogima je ovaj iznos skup, dok pak oni koji ga prave smatraju da bi trebalo da bude još skuplji i da tegla može da košta i do 2.000 dinara.

- Cena će u oktobru sigurno biti veća - najavljuje Leskovčanka koja se bavi prodajom ajvara.

S druge strane tegla ajvara od 530 grama trenutno u marketu košta od 500 do 1.000 dinara što je u poređenju sa domaćim proizvodom znatno skuplje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!
Fudbal

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

"Ovi momci koji su ovde treba šansu da iskoriste. Momci koji se budu pokazali - neće ih niko i ništa pomeriti iz tima“, poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu sa Španijom (0:0). Shvatili su poruku i pokazali kako se "gine" za reprezentativni dres.

08.09.2024

06:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija