• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

10.09.2024

13:29

Neki polovni udžbenici skuplji od novih! Roditelji besni zbog cena

Lj. S.

Društvo

Neki polovni udžbenici skuplji od novih! Roditelji besni zbog cena

Podeli vest

Cene kompleta polovnih udžbenika za osnovnu školu u zavisnosti od izdavača kreću se od 6.000 do 10.000 dinara, dok komplet za srednju školu iznosi do 12.000 dinara kod prodavaca na ulici.

Iako su ovi iznosi znatno jeftiniji u poređenju sa novim udžbenicima pojedini roditelji tvrde da su kupovinom polovnih udžbenika nisu ništa uštedeli, već da su prošli čak i skuplje.

Početak školske godine zadao je muku roditeljima koji ovih dana jure da kupe udžbenike za školarce. Redovi ispred knjižara u centru Beograda su veliki, a pune ruke posla imaju i prodavci polovnih udžbenika kojih, čini se, ima skoro u svakoj ulici. Tradicionalno mnogo njih prodaje knjige u Kosovskoj i ovih dana imaju dosta mušterija te su neki morali da unajme i pomoć.

Mnogim roditeljima je olakšavajuća okolnost ta što umesto u knjižarama komplete mogu da kupe i od preprodavaca.

Goran Pusović, koji je započeo treću deceniju preprodavanja polovnih knjiga mališanima, za Kurir televiziju rekao je da je prodaja znatno manja u odnosu na prethodne godine i da se kod njih kupuje samo ono što fali đacima.

- Klinci to završavaju međusobno, moje ćerke su prve to uradile, dale svoje knjige drugarici i uzele od drugarice, mene nisu ni pitale. Pored povoljnije cene prednost kupovine od trgovaca je ušteđeno vreme i to što roditelji ne moraju da obilaze više knjižara.

Međutim, pojedine mame i tate iz prestonice tvrde da su polovne udžbenike platili skuplje.

Na Instagram stranici serbialive_beograd pokrenula se polemika oko cena gde su neki od njih napisali svoja iskustva sa prodavcima.

- Ukoliko neko želi da kupi polovne udžbenike nikako da ne ide u Kosovsku ulicu da ih kupi zašto što će da prođe skuplje nego u knjižari. Danas sam ponudio jednom čoveku zamenu udžbenika iz prvog razreda za drugi razred srednje škole. On mi je za polovni udžbenik i radnu svesku iz engleskog jezika tražio da mu dam četiri knjige iz prvog razreda i još da mu doplatim 1.500 dinara - navodi se u objavi i dodaje:

- Kod koga god drugog da odete u ovoj ulici proći ćete isto zato što oni svi isto rade. Po meni vam je bolje da idete da kupite knjige u bilo kojoj knjižari u Beogradu nego da vas deru.

Drugi roditelj je napisao da takođe ima loše iskustvo sa prodavcima.

- Nažalost imam isto iskustvo sa preprodavcima u Kosovskoj čak su mi jednom prodali pogrešnu knjigu i kad sam se vratio da je zamenim malo je falilo da dobijem batine...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45