• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

11.09.2024

11:37

Stotine đaka ispred škole u Pirotu! Ovacije, aplauz, suze...

Printscreen You Tube

Društvo

Stotine đaka ispred škole u Pirotu! Ovacije, aplauz, suze...

Podeli vest

Stotine đaka OŠ "Vuk Karadžić" ispratilo je u zasluženu penziju direktora ove škole, Tugomira Cvetkovića i to na neverovatan način - pravim ovacijama, što je kod direktora izazvalo veoma emotivnu reakciju i suze radosnice.

Cvetković, koji je u penziju ispraćen zaista na dirljiv način, svoj radni vek proveo je kao profesor fizičkog vaspitanja, važio je među đacima za strogog, ali pravičnog nastavnika, zbog čega su ga đaci cenili i poštovali i mnogi ga i danas izuzetno cene i poštuju.

Cvetković je na čelu ove škole bio zadnjih 18 godina, a po njegovim rečima, najponosniji je na činjenicu da je zadnjih osam godina ova škola od strane stručnjaka Ministarstva prosvete koji vrše eksternu evaluaciju rada u školama širom Srbije, dobila najbolje ocene u Pirotu, ali i šire. Ova škola inače, naredne godine, obeležava veliki jubilej - 210 godina postojanja i rada.

Marjan Milošević, jedan od bivših đaka ove škole, koji danas živi i radi u Nemačkoj, kaže za Telegraf.rs da je njegova škola oduvek bila izuzetna i važila za prestižnu osnovnu školu u Pirotu.

- Tako je bilo kada sam ja bio u toj školi pre dvadeset i kusur godina, tako je i sada kolko znam, iako nekoliko godina nisam u Pirotu. Oduvek smo imali najbolje nastavnike, a i najviše đaka, prava jagma je vladala za tom školom oduvek među roditeljima predškolaca i to sa dobrim razlogom - kaže Milošević.

Inače, ova škola je počela sa radom daleke 1815. godine. U njoj se najpre učilo na crkveno-slovenskom jeziku. Temelj starog objekta škole postavljen je za vreme Kraljevine, 1932. godine je završena stara zgrada škole, koja je kasnije nadograđivana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!
Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

Apsolutni šampion 57. Međunardnog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava muzara Mara! Mara je ljubimica Aleksandra Jeremića iz sela Vojska, a u konkurenciji 70 grla simentalske rase goveda bila je najbolja!

11.09.2024

18:35