• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/I. M.

12.09.2024

13:25

(VIDEO) Ovde srce ima da bije ko ludo! Stakleni vidikovac na Kablaru još malo i gotov!

Prinstcreen Instagram

Društvo

(VIDEO) Ovde srce ima da bije ko ludo! Stakleni vidikovac na Kablaru još malo i gotov!

Podeli vest

Izgradnja vidikovca na Kablaru, jedinstvenog u ovom delu Balkana po staklenoj platformi, kojom će posetioci moći da šetaju, privodi se kraju!

Centralni deo vidikovca biće gotov do kraja oktobra a i polovina saobraćajnice koja će povezati podnožje sa vrhom Kablara. 

Ovo je prilikom obilaska završnih radova rekao gradonačelnik Čačka Milun Todorović. Zajedno sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem on je prošetao delom platforme na kojoj su radnici postavljali staklene panele.

Procenjuje se da će ova adrenalinska atrakcija, postati jedna od najposećenijih domaćih  lokacija te da će se Čačak pozicionirati na turističkoj mapi sveta kao jedna od 10 najpoželjnijih destinacija koje imaju ovakav "skajvok". 

Foto: Informer

Ovako je bilo u avgustu

 

- Država Srbija i Grad Čačak uložili su u ovaj projekat nešto manje od milijardu dinara. Očekujemo da se u najskorije vreme vrate ljudi na Kablar, a oni koji su ostali da razvijaju svoja gazdinstva. Ni grad ni država nemaju ideju ni želju da grade ovde bilo kakve smeštajne kapacitete i hotele, već je to na meštanima i onima koji dolaze na Kablar - rekao je Todorović.

Izgradnjom saobraćajnice do Kablara ovaj kraj biće još posećeniji, a činjenice govore da otkako napreduje izgradnja vidikovca da je Ovčar Banja skoro uvek puna turista.  

Kako je ranije najavio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić uporedo sa vidikovcem završava se i saobraćajnica koja vodi pod sam vrh Kablara.
Tako će po prvi put ovom trasom sve do vidikovca moći da stignu i turistički autobusi. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

KSS nagovara Danilovića i Pešića da nastave sa radom! Šanse nisu velike, ali...
Košarka

KSS nagovara Danilovića i Pešića da nastave sa radom! Šanse nisu velike, ali...

Svetislav Pešić (75) i Predrag Danilović (54) napustili su Košarkaški savez Srbije, ali njihovi najbliži saradnici čine sve kako bi ih zadržali, odnosno vratili na funkcije! Prema nezvaničnim informacijama i kuloarskim pričama, članovi Skupštine i Upravnog odbora KSS za to su da odlazeći predsednik krovne organizacije srpske košarke nastavi sa radom, a samim tim, nadaju se da bi legendarni košarkaš mogao da ubedi i popularnog Karija da ostane selektor.

12.09.2024

13:13

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45