• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2024

11:45

Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske

Tanjug / Wiki

Društvo

Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske

Podeli vest

Republički geodetski zavod, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, Vojnogeografski institut „General Stevan Bošković“, Udruženje geodetskih organizacija Srbije – UGOS „Geoudruženje“ i Društvo geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske, ima čast da najavi Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske, koji će se održati, od 13. do 15. oktobra 2024. godine u hotelu „Fruške terme“ na Fruškoj gori.

Cilj sabora je da se najistaknutiji geodetski stručnjaci iz Srbije i Srpske, regiona i sveta povežu, diskutuju o aktuelnim temama i osnaže međusobnu saradnju.

Sabor, takođe ima za cilj promociju geodezije za budućnost i pruža priliku da domaća stručna javnost razmeni ideje i upozna se sa najboljim svetskim praksama od eminentnih gostiju iz međunarodnih organizacija.

Na saboru će biti predstavljene teme katastra 21. veka, novih tehnologija u geodeziji, masovne procene vrednosti nepokretnosti, uloge geodezije u postizanju globalnih ciljeva održivog razvoja.

Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske predstavlja važan događaj koji će predstavljati temelj za dalji razvoj geodetske struke i osnaživanje veza između Srbije i Republike Srpske, ali i geodetskih institucija i udruženja iz regiona i sveta. Ovaj sabor je samo prvi korak ka još snažnijoj i plodonosnijoj saradnji, sa ciljem da se osigura modernizacija i dalji napredak geodezije.

U vremenu brzih tehnoloških promena, geodetska zajednica pokazuje spremnost da kreira budućnost i da svojim znanjem doprinese postizanju održivog razvoja. Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže ovom važnom događaju i doprinesu izgradnji zajedničke vizije budućnosti.

Prvi sabor geodeta Srbije i Srpske okupiće predstavnike svih geodetskih institucija iz regiona, za koje je predviđeno da u narednom periodu budu deo organizacije sabora na regionalnom nivou.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MIlićević na manifestaciji "Jedinstvo i snaga - Srbija": Ponosan sam da ste jasno poslali poruku da bez obzira gde živeli i radili, vaša država je Srbija!
Politika

MIlićević na manifestaciji "Jedinstvo i snaga - Srbija": Ponosan sam da ste jasno poslali poruku da bez obzira gde živeli i radili, vaša država je Srbija!

Predstavnici relevantnih udruženja i organizacija koje okupljaju Srbe u regionu, Evropi i širom sveta, učesnici dvodnevne manifestacije „Jedinstvo i snaga - Srbija" koja je održana u Domu Narodne skupštine u organizaciji Kabineta ministra zaduženog za odnose sa dijasporom Đorđa Milićevića, usvojili su zaključke i smernice za dalje jačanje veza matične države i sunarodnika u rasejanju.

01.09.2024

14:05

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija