• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2024

16:41

Od sutra novi sistem na ulicama Beograda! Na ove četiri lokacije odmah će se detektovati prekoračenje brzine

shutterstock/printscreen/informer

Društvo

Od sutra novi sistem na ulicama Beograda! Na ove četiri lokacije odmah će se detektovati prekoračenje brzine

Podeli vest

Sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine počeće da se primenjuje od sutra, 16. septembra, na četiri lokacije u Beogradu gde je dozvoljena brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na čas.

Sistem će se primenjivati u Bulevaru Mihajla Pupina – Brankov most, raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, na raskrsnici ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace.

Vlasniku vozila kojim je učinjen prekršaj biće upućen poziv da u roku od osam dana dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje je učinilo prekršaj. Ukoliko vozilom u trenutku činjenja prekršaja nije upravljao vlasnik, vlasnik vozila dužan je da dostavi pisanu izjavu overenu od strane nadležnog organa na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi koje lice je upravljalo vozilom u vreme činjenja prekršaja.

Foto: prinstscreen/Instagram MUP

 

U narednom periodu ovaj sistem biće proširen i na određeni broj lokacija na kojima su, usled neprilagođene brzine, saobraćajne nezgode učestalije.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija