• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2024

18:25

Veliki odaziv građana! U zdravstvenim ustanovama danas obavljeno 152 hiljade pregleda

Informer DN

Društvo

Veliki odaziv građana! U zdravstvenim ustanovama danas obavljeno 152 hiljade pregleda

Podeli vest

Preventivne preglede u zdravstvenim ustanovama širom Srbije danas je obavilo 27. 441 građana, od toga 1.364 dece.

Više od 2.000 građana upućeno je na dalju dijagnostiku, a 31 hitno je hospitalizovan u nekoj od bolnica, zbog potvrđenih oboljenja. U više od 200 zdravstvenih ustanova u našoj zemlji u okviru današnje akcije obavljeno je ukupno
152.120 pojedinačnih pregleda, od toga 11.500 UZ štitne žlezde, odnosno 60.000 tumor markera. 

Kolika je podrška građana ovoj akciji Ministarstva zdravlja najbolje pokazuje podatak da je do sada, u ukupno šest dana akcije, pregled obavilo više od 172 hiljade građana. Kod više od 15 hiljada građana otkrivena su različita oboljenja, u ranoj fazi.

Foto: freepik

 

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar istakao je da ovako veliki odziv građana potvrđuje da svest o značaju prevencije raste u našem društvu, i najavio da će se sa ovom akcijom nastaviti i u narednom periodu.

- Veliki broj građana koji dolazi nedeljom na preglede, kao i broj onih koji nakon pregleda bivaju hospitalizovani, zbog utvrđenih zdravstvenih parametara i to bez ikakvih simptoma, pokazuje da ovo što radimo itekako ima smisla. Cilj nam je da naši građani počnu da redovno odlaze kod lekara i kada ih ništa ne boli, na kontrole, skrininge. Tada, i kada se dijagnostikuju teška oboljenja, mogućnost izlečenja značajno je veća, a to je u interesu svih nas - istakao je Lončar.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava izuzetnu zahvalnost svim zdravstvenim radnicima koji su i ove nedelje brinuli o zdravlju naših građana na velikom trudu i zalaganju, kao i svim građanima koji su danas po izuzetno lošem vremenu obavili preglede, na velikoj podršci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Popaljeni meteoalarmi! Ovo je vremenska prognoza za naredne dane: Evo da li se bliži kraj hladnom talasu
Društvo

Popaljeni meteoalarmi! Ovo je vremenska prognoza za naredne dane: Evo da li se bliži kraj hladnom talasu

U Srbiji je danas oblačno i hladno sa kišom, na Kopaoniku sa slabim snegom, a u pojedinim delovima zemlje duva jak zapadni i severozapadni vetar koji povremeno dostiže olujnu jačinu. Takvo vreme će se zadržati i sutra sa najvišim temperaturama od 13 do 19 stepeni, a prema najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas je područje Vojvodine, Mačve, Šumadije i teritorija Beograda na udaru većih količina padavina, od 20 do 40 mm za 24 sata.

15.09.2024

17:47

sledeća vest

TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija