• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

17.09.2024

16:21

Detalji organizacije Borine sahrane: Najzahtevnija je bila izrada venaca

ATA Images, Branko Pantelić

Društvo

Detalji organizacije Borine sahrane: Najzahtevnija je bila izrada venaca

Podeli vest

Jelena Marjanović, vlasnica i direktorka firme koja je organizovala sahranu proslavljenog muzičara Borivoja Bore Đorđevića kaže da su čelnici Čačka želeli da venac koji će oni položiti pored Borinog kovčega bude nešto posebno.

- Borina pesma "Dve gitare" bila je više nego ideja vodilja da izdam nalog cvećari da se izradi upravo takav venac - priča Jelena Marjanović.

Ona navodi da je sve je više običnih građana koji organizaciju poslednjeg ispraćaja najrođenijih prepuštaju u ruke agencija. 

Foto: Zoran Sinko

 

- Imali smo najrazličitije zahteve, počev od izbora orkestara koji sviraju na sprovodu, pa sve do violinista i gitarista. Verujte nekada nije lako naći takav orkestar, ali posle više od 20 godina u ovom poslu, sve se nađe. Imali smo zahtev rodbine da se jedan pokojnik pokopa sa harmonikom, i to smo udovoljili, a kako to mi samo znamo jer je u pitanju prilično veliki instrument. Naši klijenti u poslednje vreme žele da poslednji ispraćaj najvoljenijeg bude zabeležen fotografijama i video snimcima.  Za sada nismo imali zahtev kojem nismo uspešno odgovorili - kaže Marjanovićeva.

Foto: Privatna rhiva

 

 

Ona dodaje da se poslednjih godina povećava trend kremiranja posmrtnih ostataka, s tim što je procedura sahranjivanja slična. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evo kako da ove zime prepolovite račun za struju! Električar Steva otkrio "cake" i to bez noćne tarife
Društvo

Evo kako da ove zime prepolovite račun za struju! Električar Steva otkrio "cake" i to bez noćne tarife

Najveći broj građana Srbije kada želi da uštedi na potrošnji struje oslanja se na jeftinu noćnu tarifu koja počinje u tri različita vremenska trenutka u Vojvodini, Beogradu i centralnoj Srbiji. Smanjenje računa za električnu energiju je "đavolja rabota" naročito u toku tropskih letnjih meseci, koju su iza nas, i u kojima je potrošeno dosta energije zbog upotrebe klima-uređaja, ali i tokom zimskih meseci - ako koristite radijatore na struju.

17.09.2024

16:08

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija