• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2024

09:00

Šansa za mlade, prijavite se za "NIS energy": Nema razloga za brigu, svaki ekspert je bio početnik

NIS

Društvo

Šansa za mlade, prijavite se za "NIS energy": Nema razloga za brigu, svaki ekspert je bio početnik

Podeli vest

Snalaženje u novim okolnostima, nedostatak iskustva u razgovorima za posao i briga zbog uklapanja u radno okruženje mogu da predstavljaju opterećenje mladima. Ipak, sadašnji eksperti i rukovodioci u NIS-u svedoče da može i drugačije.

Marko Lazić, rukovodilac Sektora za prodaju veleprodajnim kupcima u regionima, u kompaniju je došao pre deceniju preko tadašnjeg programa za mlade.

- Kada su me pozvali na intervju, osetio sam uzbuđenje i pozitivnu tremu, svestan da me samo jedan korak deli od velikog cilja - dobijanja posla koji će mi omogućiti da prevaziđem najveći nedostatak u svom CV-ju, to što nemam radno iskustvo. Uz to, potencijalni poslodavac ujedno je i jedna od najvećih kompanija u regionu, koju sam tada, ispostaviće se sa pravom, posmatrao kao idealno mesto za lični razvoj i karijerno napredovanje - priča Marko.

On dodaje da je njegov savet mladima da svoje ciljeve postave vrlo visoko, kao i da budu hrabri, vredni i uporni, te da razmišljaju dugoročno, što će nekada značiti i da pokažu strpljenje.
Ana Savić, ekspert za IT analizu i upravljanje projektima, u kompaniju NIS je došla baš putem programa "NIS Energy" i smatra da je priprema za razgovor za posao veoma važna.

- Kada sam se prijavljivala za "NIS Energy" program 2020. godine, i dalje je bilo vanredno stanje zbog korone, tako da je ceo proces selekcije bio onlajn, što je bio dodatni izazov. Pripremala sam se tako što sam čitala o kompaniji, čime se bavi, koja joj je osnovna delatnost. S obzirom na to da sam konkurisala za praksu u IT-ju, malo sam istraživala koje su to aplikacije, softverska rešenja koja kompanija nudi potrošačima - kaže Ana.

Foto: NIS

 

 

Na pitanje šta bi poručila nekome ko dugo traži posao Ana navodi da je prva stvar da ne odustaje i da se prijavi na svaki oglas gde se potreba za zaposlenim podudara bar sa 80 odsto njegove biografije.

Podsetimo, kompanija NIS i ove godine nastavlja da, putem programa "NIS Energy", pruža šansu mladima da prvo zaposlenje ostvare u NIS-u, jednoj od najvećih energetskih kompanija u regionu sa više od 13.000 zaposlenih. Pod sloganom "Svaki ekspert je bio početnik" kompanija NIS poziva master studente i diplomce odabranih fakulteta da se do 20. oktobra ove godine prijave na konkurs programa "NIS Energy" na sajtu kompanije. Priliku da prođe ovaj plaćeni jednogodišnji program i zaposli se u NIS-u dobiće 25 odabranih kandidata.

Na konkurs mogu da se prijave diplomci ili master studenti sa manje od godinu dana iskustva, koji dobro poznaju engleski jezik i paket MS Office. U ovoj, petoj sezoni programa otvorene su pozicije za mlade kolege koje dolaze sa Rudarsko-geološkog, Mašinskog, Fakulteta organizacionih nauka, Ekonomskog, Elektrotehničkog, Tehnološko-metalurškog, Pravnog, Saobraćajnog, Hemijskog, Tehnološkog, Fakulteta tehničkih nauka i svih fakulteta sličnih usmerenja. Posao u kompaniji do sada su dobili svi polaznici ovog programa, njih 80.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija