• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

03.10.2024

13:07

U tradicionalne korake, sudbina umešala prste! Zorana obišla svet, pa našla ljubav svog života! Da li je ovo recept?!

Shuterstock

Društvo

U tradicionalne korake, sudbina umešala prste! Zorana obišla svet, pa našla ljubav svog života! Da li je ovo recept?!

Podeli vest

Kaže i da u Grčkoj nema mnogo prijatelja, ali te koje je stekla, to su oni pravi, za ceo život.

Ne samo što je Zorana Opačić Andreou provela divne godine igrajući i radeći u KUD "Pionir", nego je zahvaljujući tome upoznala svog supruga Janisa, sa kojim je u skladnom braku već 14 godina.

Iz velike ljubavi koja nije znala za prepreke, Zorana i Janis su dobili dvojicu sinova - jedanaestogodišnjeg Marka (Markosa) i osmogodišnjeg Stefana (Stefanosa).

Porodica Andreou živi u Korintu, gde se preselila iz Atine, jer je Janis kao vatrogasni kapetan tamo dobio premeštaj.

- Folklorom sam počela da se bavim početkom devedesetih godina, sa jednom divnom generacijom igrača i u početku sa čuvenim čika Živom, a onda sa još čuvenijim Račom. Ne samo što sam igrala nego sam sa svojim kolegama Jacom, Sandrom i Zokijem imala i dečju grupu sa kojom smo radili. Igrala sam i dok sam studirala u Novom Sadu i nije bilo lako, tri puta nedeljno sam dolazila na probe. Folklor sam obožavala ne znajući šta će mi sve lepo u životu doneti – počinje priču za portal zrenjaninski.com Zorana Opačić Andreou.

 onda je stigla 2007. godina i učešće na festivalu u Turskoj.

- Festival se održavao usred mog ispitnog roka i nisam htela da idem. Mama me ja nagovarala – kaže idi, biće ispitnih rokova, ali ovakvog festivala neće. Kao da je znala – smeje se dok priča Zorana.

Na festivalu, u istom hotelu, bilo je i folklorno društvo iz Grčke.

- Još je zanimljivije da je to društvo stiglo umesto jednog drugog. Kao da je sve bilo suđeno. Janisa sam upoznala drugog - trećeg dana, družili smo se, razmenili telefone. Počelo je dopisivanje, pa poziv da odem u Grčku, pa da Janis dođe u Srbiju. I šta da kažem, 2009. godine smo se verili, a naredne godine i venčali – priseća se Zorana.

Zorana i Janis venčali su se u Gradskoj kući u Zrenjaninu 2010. a naredne godine u crkvi u Grčkoj.

Prvih godina su živeli u Atini, da bi se onda preselili u Korint, zbog Janisovog posla. Korint je i Janisovo rodno mesto.

- Nije bilo lako ni u početku, nije ni sada, ali ljubav je sve učinila mnogo lakšim. Problem mi je bio jezik, naravno. Učila sam ga sa televizije i iz knjiga. To nije lak jezik ni za govor ni za pisanje. No, savladala sam ga tako da sam sa starijim sinom do prošle godine radila domaće zadatke, a mislim da ga govorim ispravnije od nekih Grka, jer jako pazim kad pričam i pišem – nastavlja sagovornica.

Kaže i da u Grčkoj nema mnogo prijatelja, ali te koje je stekla, to su oni pravi, za ceo život. Ima nekoliko prijateljica Grkinja sa kojima ponekad popije kafu, kad se pronađe slobodnog vremena.

- Stefan je kršten u Srbiji, a Marko u Grčkoj, tako da imaju različite kume ili none, kako se zovu u Grčkoj. Govore i čitaju srpski, još ne pišu na srpskom. Obojica igraju folklor i to me baš jako raduje. Mlađi mi je rekao – moram da igram folklor, da pronađem sebi ženu, baš kao što je tata tebe našao – smeje se Zorana.

Dodaje i da im je u kući uvek veselo. Igraju se grčke i srpske igre, uče koraci…

- Pustimo muziku na kompjuteru, zaigramo, zapevamo, učimo srpske igre i korake, baš kao i grčke. Marko i Stefan vole Korint i Grčku, ali jako vole i Zrenjanin i Srbiju. Baš kao i Janis i ja – završava ovu lepu priču Zorana Opačić Andreou.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija