• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.10.2024

16:36

Prijava za novčanu pomoć države! Konkurs je otvoren do 11. oktobra - evo kako da se prijavite

shutterstock

Društvo

Prijava za novčanu pomoć države! Konkurs je otvoren do 11. oktobra - evo kako da se prijavite

Podeli vest

Otvoren je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za Program podrške jačanju kapaciteta poslodavaca uključenih u dualno obrazovanje u 2024, otvoren je do 11. oktobra.

Na sajtu Ministarstva privrede Srbije stoji da ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa jesu 50 miliona dinara i namenjena su za jačanje kapaciteta poslodavaca uključenih u dualno obrazovanje.

Naznačili su da sredstva mogu da se koriste za finansiranje dela naknade za učenje kroz rad, koju poslodavci isplaćuju učenicima koji pohađaju završnu školsku godinu u školskoj 2024/2025. na dualnim obrazovnim profilima ili za sufinansiranje instruktora za učenje kroz rad.

Samim tim, poslodavcima se nude pespovratna sredstva srazmerna broju učenika završne godine školovanja u tekućoj školskoj godini, sa kojima poslodavac ima zaključen ugovor o učenju kroz rad.

Isplata po učeniku ne sme biti manja od 17.000 dinara.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Kancelarijom za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija.

Javni poziv, kao i svi potrebni detalji, objavljeni su na sajtu Ministarstva privrede.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Počinje vakcinacija protiv gripa! Evo ko je prvi na spisku
Društvo

Počinje vakcinacija protiv gripa! Evo ko je prvi na spisku

Za predstojeću sezonu planirano je i ugovoreno ukupno 339.100 doza vakcine protiv gripa, četvorovalentnih proizvođača Abbott Biologicals i trovalentnih vakcina proizvođača Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak”, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

07.10.2024

15:52

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija