• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2024

14:59

Beograd za vikend postaje centar svetske medicine: Lekar kod koga se lečila Trampova ćerka dovodi vrhunske stručnjake

Privatna arhiva

Društvo

Beograd za vikend postaje centar svetske medicine: Lekar kod koga se lečila Trampova ćerka dovodi vrhunske stručnjake

Podeli vest

U subotu 12. oktobra sa početkom u 12 časova u prostorijama Srpskog lekarskog društva biće održanao međunarodno predavanje na temu "Istok - zapad pristup bolu", čiji je organizator poznati svetski stručnjak za integrativnu medicinu, srpski lekar dr Momir Dunjić.

Uz dr Dunjića, na predavnju će učestvovati i čuvenik profesor Ka-Kit Hui iz Los Angelesa. Dr Hui je profesor kliničke medicine na UCLA univerzitetu - Odsek za opštu internu medicinu i istraživanje zdravstvenih usluga, direktor UCLA Centra za medicinu Istok-Zapad, kao i ko-direktor UCLA Centar za integrativnu medicinu.

Dr Hui je kliničar, edukator i istraživač čije široko znanje o sveobuhvatnoj medicinskoj nezi potiče iz više oblasti specijalizacije - interne medicine, kliničke farmakologije, gerijatrije, tradicionalne kineske medicine i integrativne medicine. Njegova osnovna i klinička istraživanja pružila su mu jedinstven uvid u koncepte regulacije, homeostaze i ravnoteže.

Foto: Privatna arhiva

Prof. dr Momir Dunjić i Prof. dr Ka-Kit Hui

 

Podsetimo, dr Momir Dunjić, profesor na Medicinskom fakultetu u Prištini, predsednik Sekcije za
akupunkturu i aktiva kvantne medicine, kao i predsednik Srpskog udruženja za
integrativnu medicnu, pre nekoliko godina dospeo je u žižu srpske i svetske javnosti pošto je u medije procurila poverljiva informacija da je lečio ćerku bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Tifani.

Ona je 2019. godine došla u Beograd na zakazani pregled kod dr Dunjića o čemu su mediji pisali. Dunjić često u Srbiju dovodi najbolje svetske stručnjake iz oblasti integrativne medicine, kao što je i ovog puta slučaj.

Dr Dunjić će održati uvodnu reč, a pored njega na skupu će učestovavti i mnogi lekari iz Srbije i sveta.

Između ostalih i prof dr Tatjana Novaković, dr Ljubica Konstantinović, Prof dr Hui, Ka-Kit Paul, Dr Monika Rybicka, Prof Jing Zhao...

Planirano je da posle predavanja bude održana i  praktična primena tehnike na dobrovoljcima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Centar za mlade organizuje predavanje povodom Svetskog dana mentalog zdravlja
Društvo

Centar za mlade organizuje predavanje povodom Svetskog dana mentalog zdravlja

Centar za mlade Instituta za mentalno zdravlje organizovaće, povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, 10. oktobra, interaktivno predavanje pod nazivom "Sve što ste ikada hteli da pitate psihijatra" sa ciljem da posetioci istraže oblasti koje ih zanimaju i dobiju odgovore na pitanja koja ih brinu ili zbunjuju o svakodnevnim izazovima, emocijama ili mentalnom zdravlju.

09.10.2024

13:50

sledeća vest

TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)
Live TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)

Viktor Orban održao je govor u Strazburu u zgradi Evropskog parlamenta u kome je pomenuo Srbiju. On je rekao da je naša zemlja ključna za Zapadni Balkan. Prema njegovim rečima, ključ sIgurnosti EU je u tome da se čitav Zapadni Balkan priključi EU i istakao je da će Balkan ostati nestabilna regija dokle god Srbija ne bude članica EU. Na ovu tremu u "Info jutru" govorio je Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost. U program se uključio i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

10.10.2024

12:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!
Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!

Ivan Simović (40) inženjer informatike u mašinstvu iz Kragujevca, upoznao se 3D modeliranjem još u srednjoj školi, pre više od dve decenije. A za samo nekoliko godina, kada je iz hobija, pomoću svog 3D štampača počeo da "kreira", nastao je i čuveni lik iz filmskog hita, a mnogo toga još se krčka u njegovoj "3D kuhinji"!

10.10.2024

13:21