• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.10.2024

15:36

"Booking" se gasi u Srbiji?! Putnici zabrinuti za omiljenu aplikaciju: Da li je ovo rešenje?

Shutterstock

Društvo

"Booking" se gasi u Srbiji?! Putnici zabrinuti za omiljenu aplikaciju: Da li je ovo rešenje?

Podeli vest

Husein Memić, ministar turizma, izjavio je danas da da je u turizmu koji se stalno razvija i donosi sve veći devizni priliv, dosta i sive ekonomije a da su najveći problem korisnici privatnog smeštaja i strane platfome koje kod nas rade nelegalno.

Husein Memić je na sednici Koordinacionog tela Vlade Srbije za suzbijanje sive ekonomije rekao da je u poslednja dva meseca sprovedeno oko 7.000 nadzora, što je značajan pomak u odnosu na raniji period, ali da se do rezultata teško dolazi pre svega zbog nelegalnog oglašavanja stranih platformi koje nelegalno rade kod nas.

- Razgovarali smo sa platformom "booking.com" koji imaju predstavništvo u Hrvatskoj, oni su dolazili ovde i dali smo neke predloge kako bi trebalo da se radi. O tome smo razgovarali i sa drugim stranim adresama, čak smo mislili da je rešenje da "booking.com" ugasimo, kao što su neke zemlje već uradile, ali stručnjaci su nam rekli da je to nemoguće jer će oni uvek naći kanal kako da dođu do naših građana - rekao je on.

Rekao je da će u vezi sa tim biti poslat dopis Evropskoj komisiji i da se nada da će uspeti da ih dovede za sto i razgovara sa njima.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)
Live TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)

Viktor Orban održao je govor u Strazburu u zgradi Evropskog parlamenta u kome je pomenuo Srbiju. On je rekao da je naša zemlja ključna za Zapadni Balkan. Prema njegovim rečima, ključ sIgurnosti EU je u tome da se čitav Zapadni Balkan priključi EU i istakao je da će Balkan ostati nestabilna regija dokle god Srbija ne bude članica EU. Na ovu tremu u "Info jutru" govorio je Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost. U program se uključio i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

10.10.2024

12:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Hitno saopštenje Šin beta i izraelske policije! (VIDEO)
Planeta

Hitno saopštenje Šin beta i izraelske policije! (VIDEO)

Izraelska policija i bezbednosna služba Šin Bet osujetili su zaveru petorice Arapa, inače izraelskih državljana, da izvrše napad automobilom bombom na šoping mol Azrieli u Tel Avivu, najveći tržni centar u Izraelu, pod zastavom terorističke grupe Islamska država, navodi se u zajedničkom saopštenju.

10.10.2024

14:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!
Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!

Ivan Simović (40) inženjer informatike u mašinstvu iz Kragujevca, upoznao se 3D modeliranjem još u srednjoj školi, pre više od dve decenije. A za samo nekoliko godina, kada je iz hobija, pomoću svog 3D štampača počeo da "kreira", nastao je i čuveni lik iz filmskog hita, a mnogo toga još se krčka u njegovoj "3D kuhinji"!

10.10.2024

13:21