• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.10.2024

19:56

Srbin za sekundu ostao bez 10.000 dinara! Internet prevare uzele maha: Zbog jedne greške ostao i bez para i bez narudžbine

printskrin

Društvo

Srbin za sekundu ostao bez 10.000 dinara! Internet prevare uzele maha: Zbog jedne greške ostao i bez para i bez narudžbine

Podeli vest

Jedan Srbin postao je žrtva onlajn kupovine, jer je devojci naručio nakit od 10.000 dinara preko Instagrama pa ubrzo ostao i bez para i bez poklona.

U svetu gde su društvene mreže sve popularnije, onlajn kupovina postaje sve učestalija. Međutim, s porastom ovog vida trgovine, nažalost, raste i broj prevara. Koliko god bili oprezni, dese se situacije koje nam ipak pokažu da nikad nije sigurno ko stoji iza drugog profila.

 

Na jednu takvu onlajn prevaru naseo je i mladi Srbin koji je, u želji da pokloni svojoj devojci poklon, naručio nakit od 10.000 dinara. Međutim njega nikada nije video, dok je novac nažalost, odmah uplatio.

"Naručio sam neki nakit za devojku preko Instagrama. Uplatio sam čoveku novac preko žiro računa (12.000 dinara sam mu uplatio). Čovek nije poslao paket, izbrisao sve poruke i blokirao me. Takođe mi je dao lažne informacije osim žiro računa. Šta mogu da preduzmem povodom ovoga?", napisao je on.

Foto: Shutterstock

 

U komentarima mnogi su ga savetovali da odmah sve prijavi policiji, dok su neki ipak bili skeptični oko uspeha.

"To je krivično delo prevara. Moraš da prijaviš slučaj policiji kao prevaru sa svim podacima i dokazima, a možeš i da angažuješ advokata i istakneš odštetni zahtev. Vrlo lako će ga pronaći preko broja žiro računa, jer je morao da ostavi svoje podatke"

"Da si bar prosledio skrinšotove pa prosledio banci i policiji. Ovako otkud oni znaju da si prevaren a da nisi dao nekom svojevoljno novac. Inače nikad se ne kupuj preko društvenih mreža"

"Svaka škola se plaća. U ovakvim slučajevima, plaćanje jedino pouzećem. Priče kako su ga pre ispaljivali nisu tvoj problem (još bolje ako može lično preuzimanje)" pisali su oni.

Tada se javio još jedan momak, pa duhovitim komentarom nasmejao veliki broj ljudi.

"Pokazi uplatnicu devojci da zna da si na nju potrošio pare? Šta si napisao za svrhu uplate? Ako nisi nakit majstore imaš dva problema", glasi njegov komentar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)
Live TV

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)

Danas je održan Samit Berlinskog kongresa. Region zapadnog Balkana trebalo bi što pre pripojiti Evropskoj uniji! Srbiju je na Samitu predstavljao premijer Miloš Vučević koji je imao brojne sastanke sa nekoliko lidera zemalja. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar Veljko Jovanović i dopisnik "Politike" iz Severne Makedonije Željko Šajn. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je komentarisao na koji način je nemačka javnost reagovala na ovaj samit.

14.10.2024

16:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka