• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Veljković

29.08.2018

20:02

(FOTO) FUDBALER DOBIO BATINE, PA PET DANA BIO U KOMI! Masovna tuča izbila zbog oštrog faula, Požarevačka policija podnela krivične prijave protiv nasilnika

Vesti

(FOTO) FUDBALER DOBIO BATINE, PA PET DANA BIO U KOMI! Masovna tuča izbila zbog oštrog faula, Požarevačka policija podnela krivične prijave protiv nasilnika

Podeli vest

Igrač Nemanja Čupović (28) i navijač Andreja Živanović (29) brutalno su pretukli fudbalera Nenada Paunovića, nakon što je on sa protivničkim timom ušao u verbalni sukob zbog jednog prekršaja. On ima hematom na mozgu i polomljeno rebro

Amaterski fudbaler Nenad Paunović (43) bio je pet dana u komi nakon što je dobio brutalne batine na revijalnoj utakmici veterana održanoj u selu Topolovnik kod Velikog Gradišta. On se nakon oštrog faula sukobio sa igračima protivničke ekipe i izvukao deblji kraj.

Tužilaštvu u Velikom Gradištu podnete su krivične prijave protiv Nemanje Čupovića (28) iz Trnova i Andreje Živanovića (29) iz Beograda, jer su pretukli Nenada Paunovića. Dok će zbog remećenja javnog reda i mira, osim Čupovića i Živanovića, odgovarati još i Paunović i njegov saigrač Jezdimir Perić (57), koji je učestvovao u tuči.

Masovna tuča

Tradicionalni turnir u malom fudbalu odigrao se 10. avgusta između ekipe "Timić i drugari", koju čine meštani sela Topolovnik, i tima "Kase-kase", u čijem sastavu igraju fudbaleri koji su otišli iz sela i sad žive i rade u inostranstvu.

- Sve je bilo kao svake godine, igrači su se smejali i šalili. Međutim, pri rezultatu od dva prema nula za ekipu "Kase-kase" jedan od igrača tima koji je vodio načinio je oštar faul nad Jezdimirom Perićem iz ekipe "Timić i drugari". Tada je sve krenulo naopako - priča svedok tog incidenta i dodaje:

- Najpre su se verbalno sukobili Nenad Paunović i Nemanja Čupović, koji je igrao za "Kase-kase". U raspravu se iz tima "Timić i drugari" umešao i Paunovićev saigrač Jezdimir Perić, koga je Čupović prvo opsovao, a zatim i odgurnuo. Tada je iz publike pritrčao Andreja Živanović i pesnicom u glavu udario Perića, zbog čega je ovaj pao na asfalt.

Informer

PRETUČENI Jezdimir Perić( drugi u gornjem redu)  Nenad Paunović (poslednji u gornjem redu)

Do kulminacije tuče je došlo, kako pričaju svedoci, kada je Nenad Paunović video svog saigrača kako leži na betonu, pa je za dres uhvatio Nemanju Čupovića i lupio mu šamar.

- Tada se Čupović okrenuo i svom silinom pesnicom udario Paunovića u glavu. Od siline udaraca ovaj je pao na asfalt i pritom snažno udario glavom o tlo i ostao bez svesti. Dok je Paunović tako onesvešćen ležao na terenu, prišao mu je Andreja i svom snagom ga šutnuo u grudi. Srećom, policija je uletela na fudbalski teren i prekinula masovnu tuču - pričaju očevici.

Lekari Hitne pomoći su onesvešćenog Nenada Paunovića prevezli u gradištanski Dom zdravlja, a iz njega u požarevačku Opštu bolnicu.

Informer

NASILNIK Nemanja Čupović 

Hematom na mozgu

- Pošto nisu mogli da ga osveste, Paunović je hitno transportovan u beogradski Urgentni centar, gde je pet dana proveo u komi sa povredama opasnim po život. Njemu su konstatovani potres i krvarenja na mozgu. Kada se probudio, saniran mu je hematom u glavi i polomljeno rebro. Nakon 10 dana pušten je na kućno lečenje - rekao nam je izvor iz istrage.

Policija je odmah nakon tuče na saslušanje privela oba fudbalska tima, kao i više osoba iz publike, a zatim je podnela krivične i prekršajne prijave.
- Osnovno tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Nemanje Čupovića i Aleksandra Živanovića zbog nanošenja teških telesnih povreda. Pred sudijom za prekršaje zbog remećenja javnog reda i mira, osim Čupovića i Živanovića, odgovaraće i Jezdimir Perić, kao i Nenad Paunović. Za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora, dok za prekršaje sledi novčana kazna i moguća zatvorska u trajanju do 30 dana.

Osnovno tužilaštvo je nadležno

Iako se incident desio na sportskom terenu, na kom je igran revijalni turnir, istragu neće voditi Više tužilaštvo, koje je nadležno kada se dešavaju tuče na sportskim terenima. Ovaj slučaj će preuzeti Osnovno tužilaštvo u Velikom Gradištu, a razlog tome je što je utakmica bila revijalnog karaktera, a ne takmičarska.


(VIDEO) ZVEZDA JE U LIGI ŠAMPIONA! Srpski šampion ispisao istoriju u Salcburgu, Ben i Degenek junaci!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija