• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.10.2018

23:20

JEZIVA PRIČA STRAVIČNA SUDBINA BRAČNOG PARA VUKOVIĆ IZ TRSTENIKA: Popili sonu kiselinu i mišomor zbog duga turističke agencije!

Vesti

JEZIVA PRIČA STRAVIČNA SUDBINA BRAČNOG PARA VUKOVIĆ IZ TRSTENIKA: Popili sonu kiselinu i mišomor zbog duga turističke agencije!

Podeli vest

Saša (48) i Ruža (40) Vuković iz Trstenika pokušali samoubistvo jer je njihova agencija "Milenijum" bila u blokadi i milionskom dugu. Otrov im razorio unutrašnje organe, lekari se bore za njihove živote u bolnicu u Kruševcu

Bračni par iz Trstenika Saša (48) i Ruža (40) Vuković pokušali su u petak uveče da se otruju mišomorom i sonom kiselinom zbog milionskog duga njihove turističke agencije "Milenijum"!

Supružnici su preživeli pokušaj samoubistva, ali im je otrov razorio unutrašnje organe, pa se lekari iz Opšte bolnice u Kruševcu bore za njihov život.

Teška agonija

Ruža je kašljala i povraćala krv, a Saša je bio sav nadut od otrova i previjao se po podu od bolova. U stanu se osećao smrad isparenja od toksina koje su popili
Izvor iz istrage

Računi njihove agencije danima su u blokadi zbog duga od 990.943 dinara, ali njihovi prijatelji kažu da je ta cifra daleko veća, jer su svojim partnerima ostali dužni novac za aranžmane koji tek treba da se realizuju u oktobru.

Pronašla ih radnica

Vukoviće je u petak uveče, neposredno pošto su se otrovali, u porodičnom stanu pronašla radnica njihove agencije, koja je zatekla stravičan prizor.

- Oboje su bili u agoniji. Ruža je kašljala i povraćala krv, a Saša je bio sav nadut od otrova i previjao se po podu od bolova. U stanu se osećao smrad isparenja od toksina koje su popili. Bili su u polusvesnom stanju, uspeli su samo da kažu svojoj radnici da su popili mešavinu mišomora i sone kiseline i da su se na ovaj očajnički korak odlučili zbog velikih dugova njihove turističke agencije. Priča se i da su ostavili oproštajno pismo u kojem su objasnili kroz kakve probleme su prolazili - kaže izvor Informera iz istrage i dodaje da su oboje u kritičnom stanju prebačeni u Dom zdravlja u Trsteniku.

Ugledna porodica, držali diskoteku

Vukovići su važili za poznatu i uglednu porodicu u Trsteniku. Pre turističke agencije "Milenijum" držali su diskoteku "Čarapan" u Počekovini kod Trstenika, gde su dolazili mnogi poznati pevači. Kada su pre desetak dana ušli u turizam, odlučili su da se posvete agenciji, koja je odlično poslovala sve do ovog leta kada su zapali u finansijske probleme. Saša i Ruža nemaju dece, a Ruža je na svom Fejsbuk profilu objavljivala slike sa njihovih brojnih putovanja.

990

hiljada dinara je dug zbog kog su u blokadi računi "Milenijuma"

- Pošto u Trsteniku nema Opšte bolnice, odmah su po ukazanoj prvoj pomoći prebačeni u Kruševac, gde su primljeni sa stravičnim povredama unutrašnjih organa. Otrovi su im bukvalno spržili utrobu, jednjak i želudac su im u veoma lošem stanju i lekari ih jedva drže u životu. Oboje su polusvesni, a Sašine povrede su nešto teže nego Ružine. Problem je što se kod ovakvih trovanja stanje veoma naglo menja, pa je bilo kakva prognoza nezahvalna. 

Veliki dugovi

Računi agencije "Milenijum" blokirani su od strane čak pet poslovnih partnera zbog duga od 990.943 dinara.

Foto: Informer

Agencija "Milenijum"

U planu i prebacivanje na VMA

Saša i Ruža su juče sa odeljenja ORL prebačeni u šok-sobu Opšte bolnice u Kruševcu. U jednom trenutku bilo je planirano i njihovo prebacivanje na VMA u Beograd, ali je ono trenutno nemoguće zbog njihovog izuzetno teškog stanja. U kruševačkoj bolnici juče nisu davali nikakve zvanične informacije o zdravstvenom stanju Vukovića.

- Taj dug je samo vrh ledenog brega, jer Vukovići nisu pokrili aranžmane za putovanja u italijanske i španske gradove, koji su tek bili planirani u oktobru. Dugovali su i prevoznicima, i vlasnicima apartmana u Grčkoj, i ko zna još kome, ali su se trudili na svaki način da ne zakinu turiste koji se nisu žalili na njihove usluge. Znalo se da imaju problema jer su im neki partneri puštali menice, bilo je prigovora i tokom ovog leta, ali niko nije znao da je dug baš toliko veliki. Pričalo se da su imali i nekih privatnih problema, ali teško da su oni bili toliko ozbiljni da bi se zbog njih odlučili na ovako očajnički potez. Zna se da su ostavili i oproštajno pismo, koje će verovatno rasvetliti slučaj, ali se za sada njegov sadržaj ne objavljuje u interesu istrage - kaže naš sagovornik. 

Seničić: "Juta" će pomoći turistima

Predsednik "Jute" Aleksandar Seničić kaže da je agencija "Milenijum" član ovog udruženja i da će zbog toga njeni klijenti biti zbrinuti.
- Svi turisti čiji su aranžmani preko ove agencije u toku biće zbrinuti, jer je sreća što je agencija "Milenijum" članica "Jute". Neće biti problema, jer im se poslednja tura od 120 putnika za nekoliko dana vraća iz Grčke. Međutim, oni putnici koji tek treba da putuju u Italiju i Španiju, a uplatili su svoja putovanja, moraće da sačekaju, da vide šta će se desiti i da slede instrukcije nadležnih. Ako ne bude bilo drugih rešenja, biće im vraćene pare - rekao je Seničić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

Tako je to kad se živi na visokoj nozi i izigrava faca na račun prevarenih klijenata - umesto da pare klijenata uplate za aranžmane oni pare u džep pa putovanja po inostranstvu i slikice na FB, da pokažu kako se lepo provode. Sede u kafiću i piju šampanjac, možeš misliti koje su oni face a to što su opljačkali stotine ljudi nikom ništa. Jel treba da ih žalimo možda?

nevena

pre 5 godina

treba znati da su naši propisi isti za male radnje ovog tipa i za velika preduzeća. porezi i nameti su isti i sve administrativne procedure su iste za Metro Cash&Carry i za malu radnju str na ćošku. ovakve stvari su se uvek dešavale jer te ljude niko ne upozori u šta ulaze. Država prema privatnicima nema milosti. Sad su povećali opet cenu rada koja je ista u PIO fondu i u ovakvoj jednoj agenciji jer je to sve isto za naše zakonodavce................bojim se da ih na duši nose oni koji ovakve zakone pišu i odobravaju ih

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija