• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs

21.12.2018

19:44

(VIDEO) MEŠTANI DONJEG MEĐUROVA OGORČENI! Pisali peticije i žalbe da se na pruzi postavi RAMPA! NIKO IM NIKADA NIJE ODGOVORIO!

Vesti

(VIDEO) MEŠTANI DONJEG MEĐUROVA OGORČENI! Pisali peticije i žalbe da se na pruzi postavi RAMPA! NIKO IM NIKADA NIJE ODGOVORIO!

Podeli vest

Meštani Donjeg Međurova ogorčeni su na nadležne posle teške saobraćajne nesreće u kojoj je stradalo pet osoba, a 27 zadobilo teške i lake povrede

Otac jednog od povređenih mladića tvrdi da se na ovom prelazu barem "jednom godišnje dešavaju udesi, kao i da na ovom prelazu vozači često ne mogu da primete da li ima voza".

- Na mestu gde se dogodila nesreća ne postoji niti rampa, niti signalizacija, skroz je neobeležen prelaz i vozači ne mogu na vreme da primete da li ima voza. Postoji samo običan saobraćajni znak, koji zimi često bude zavejan, ili da ga neko okrene, ili jednostavno isčupa i ništa se ne vidi - kaže jedan meštanin.

(VIDEO) SRBIJA U ŠOKU POSLE STRAVIČNE NESREĆE KOD NIŠA! Otkriven identitet pet žrtava kobnog sudara voza i autobusa, najmlađa je imala samo 15 godina!

- O tome se tad nije pisalo, jer to nisu bile nesreće ovakve užasne razmere - kaže on i dodaje da su meštani sela više puta pisali peticije i žalili se tražeći da se tu postavi rampa, ali da im niko nije odgovarao.

Iako po propisima nije dužan da se zvučno oglasi, mašinovođa je to u ovom slučaju učinio, jer je uvideo opasnost, kažu u "Srbija vozu".

(FOTO) NAJPOTRESNIJA SCENA IZ KLINIČKOG CENTRA U NIŠU! Trenutak kada otac saopštava sinu da mu je MAJKA POGINULA U NESREĆI!

Oni su dodali da je dozvoljena maksimalna brzina na ovom potezu 70 km/h, ali da u ovom trenutku ne mogu decidno da kažu kojom brzinom se voz kretao. Ipak, pretpostavljaju da je bila 50 kilometara na čas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Železnice mogu izaći u susret postaviti rampu na navedenom prelazu, ali kao što se dešava da se saobraćajni znak čupa, deformiše, bespavno uklanja, tako će se dešavati i sa rampom. Nesavesni vozači putničkih vozila treba da obrate više pažnje u saobraćaju, dok se ne donese zakon koji bi tretirao uništavanje železničke imovine kao teroristički akt. Železnice trpe ogromne štete koje niko kada je u pitanju bezbednost saobraćaja ne uzima ozbiljno. Više godina se upozorava nak rađe bakarnih kablova, lomljenje rampi, uništavanje signalizacije, čak je bilo slučajevakamnovanja putničkih vozova. Vlada Srbije bi trebalo pothitno da se pozabavi ovim pitanjem. Sa reindustrijalizacijom zemlje, izgradnjom i modernizacijom pruge, ogromnim ulaganjima, mora se uvrstiti i pitanje tretmana krivičnih dela kod oštećenja železničke imovine. Ne samo što se ugrožava bezbednost u saobraćaju, koja je često uzrokovana i namernim delovanjem N.N. lica kako bi se diskreditovala naročito Infrastruktura železnice Srbije, već se nanose višemilionske štete. Nasrtajima na imovinu železničkih preduzeća se mora stati na kraj. Ova tragedija u Nišu mora da dozove pameti sve one koji olako shvataju kompleksnu strukturu i funkcionisanježelzničkog saobraćaja i vrate u vrh proriteta u bezbednosnom smislu. Prečesto se incidenti koriste i zloupotrebljavaju na nerimeren način, dok se suština i odgovornost vlade u smislu zakona izbegava. Železničari imaju u svom sistemu odgovornost kao i bezbednjaci. Kada neko počne tako da razmišlja i štiti ulaganja u železnice, dobićemo i mnogo efikasniji način kažnjavanja i nesmetano funkcionisanje srpskih železnica. Do sada je mnogo toga urađeno ili je u fazi priprema, ali ako se investicije ne zaštite rigoroznim zakonom, oslanjanje na svest i savest sugrađana, koji ćesto zlonamerno uništavaju tu imovinu iz različitih pobuda, ne možemo govoriti o kompletnoj bzbednosti u saobraćaju.

Ljubo

pre 5 godina

Bilo rampe ili ne ,signalizacija je postojala ,prvenstveno je odgovornost na vozacu i samo vozacu autobusa .Koliko samo sirom sveta ima prelaza bez rampi sa signalizacijom .pa ne ricu volovi !?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija