• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.03.2019

14:39 >> 14:43

UHAPŠENI DIREKTOR CIP I ČETIRI GRAĐEVINCA: Hteli da se okoriste NA IZGRADNJI JEFTINIH STANOVA za vojsku i policiju!

Vesti

UHAPŠENI DIREKTOR CIP I ČETIRI GRAĐEVINCA: Hteli da se okoriste NA IZGRADNJI JEFTINIH STANOVA za vojsku i policiju!

Podeli vest

Zbog sumnje da su počinili "krivično delo trgovina uticajem, u vezi sa izgradnjom jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti", uhapšeni su zamenik generalnog direktora Instituta CIP V.S. i još četiri osobe

Oni su uhapšeni na teritoriji Vranja i Beograda, saradnjom Bezbednosno - informativne agencije, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Nišu i UKP Odeljenja za borbu protiv korupcije, navedeno je na sajtu VJT u Nišu.

Slobode su, osim V. S, lišeni i N. R iz Beograda, predstavnik CIP-a, kao nadzornog organa za više projekata koji se finansiraju iz budžeta Srbije, a odnose se na izgradnju stanova za bezbednjake, M. K. iz Beograda, službenik CIP-a.

Takođe, lišeni su slobode i M. M. iz Vranja, vlasnik preduzeća "Vodogradnja" iz tog grada, zbog krivičnog dela trgovina uticajem i davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, kao i O. M. iz Beograda, direktora ogranka kompanije "Tasjapi" u Srbiji, zbog krivičnog dela primanje mita u obavljanju priveredne delatnosti.

Kako se navodi, na osnovu operativnih saznanja i dokaza prikupljenih u predistražnom postupku, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su V. S, N. R, M. K. i .O. M zahtevali od M. M, kao vlasnika preduzeća "Vodogradnja", iznos od 20.000 evra, kako bi njegovom preduzeću obezbedili poziciju podizvođača u obavljanju zemljanih radova i snabdevanja betonom u projektu izgradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti. 

Zbog toga je glavni izvođač takozvanih "grubih radova", tursko preduzeće "Tasjapi", zaključilo ugovor sa preduzećem "Vodogradnja" kao podizvođačem, iako je drugo preduzeće dalo povoljniju ponudu za snabdevanje betonom.

(EKSKLUZIVNO) PRVE FOTKE ČABE DERA U LISICAMA: Evo kako su specijalci savladali okorelog ubicu!

Takođe, osumnjičeni S. V, N. R. i M. K, su kao odgovorna lica "Saobraćajnog instituta CIP", koje po osnovu ugovora, u ime Republike obavlja poslove nadzora na navedenim gradilištima, od osumnjičenog M. M, zahtevali taj novčani iznos kako bi uticali na druga službena lica tog instituta da tokom vršenja nadzora na terenu, ne evidentiraju eventualne propuste u pogledu kvaliteta betona koji se isporučuje i kvaliteta izvedenih radova.

(VIDEO) SRBI MORAJU NA VOJNIČKU OBUKU, REGION KLJUČA, novi rat nije nemoguć i MORAMO BITI SPREMNI ZA NJEGA!

U skladu sa dogovorom, osumnjičeni M. M. je 28. februara, u popodnevnim časovima, predao osumnjičenom N. R. deo novčanog iznosa, odnosno 10.000 evra, koji novac je pronađen kasnijim pretresom njegovih ličnih stvari.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom roku će ih saslušati postupajući zamenik Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Nišu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Za takve treba najstroza kazna jer oni time ruse ugled cele drzave.

slađa

pre 5 godina

Bravo! Država, MUP, BIA u borbi protiv korupcije i kriminala.

Nadica

pre 5 godina

Pa sad ce da se okoriste godinama uza resetaka.

Una

pre 5 godina

Svaki ko ne postuje zakon,mora da bude priveden.

Goran

pre 5 godina

Sve koji žele da se obogate malverzacijama prilikom izgradnje jeftinih stanova treba hapsiti.

Dejan

pre 5 godina

Srbija je na dobrom putu da se obračuna sa korupcijom.

Maja

pre 5 godina

Jos nisu shvatili da se sada radi iskljucivo o zakonu.

Danilo

pre 5 godina

Sve pohvale policiji na odlicno obavljenom zadatku.

Dragan

pre 5 godina

I treba ove lopove sve pohapsiti, pa da vide da se baš i ne isplati krasti.

Iki

pre 5 godina

Нису још укапирали да више не важи жути "систем пословања"?!

Kalimero

pre 5 godina

Jeste da je to samo kap u moru ali ohrabruje da se ovakvim bandama staje na put i da sve češće imamo priliku da pročitamo i ovakve informacije. Na žalost, biću zaista srećan tek kad budem pročitao da su svi i pravosudno OSUĐENI i da im je oduzeta sva imovina a to verovatno nećemo čuti.

Mašnica

pre 5 godina

Ko prekrši zakon mora da bude svestan da ga očekuje adekvatna kazna.

minja03

pre 5 godina

Narod kaže za direktore koji se greše o zakonu,ako direktora stavite u veš mašinu izaćiće čist lopov i prljava voda.

Tina

pre 5 godina

Policija obavlja svoj posao brzo i efikasno. Svaka cast!

Milan

pre 5 godina

Strašno!Naka odgovaraju..sve po zakonu i pravdi

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija