• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

02.04.2019

08:04

JELENINO UBISTVO - SAVRŠEN ZLOČIN?! Prošle su tri godine od ubistva u Borči, A ISTRAGA I DALJE TAPKA U MESTU! Jedina šansa je da UBICI PRORADI SAVEST!

Vesti

JELENINO UBISTVO - SAVRŠEN ZLOČIN?! Prošle su tri godine od ubistva u Borči, A ISTRAGA I DALJE TAPKA U MESTU! Jedina šansa je da UBICI PRORADI SAVEST!

Podeli vest

Možda nikada nećemo saznati ko je ubica Jelene Marjanović, osim ako se zločinac sam ne pokaje i odluči da sve prizna, kažu stručnjaci. Istraga praktično već tri godine tapka u mestu

Tačno tri godine prošle su od brutalnog ubistva pevačice Jelene Marjanović kod nasipa u Borči, a nismo ni za pedalj bliži da saznamo ko je ubica. Stručnjaci smatraju da možda nikada nećemo ni saznati ko je zločinac, osim ako se on jednog dana sam ne pokaje i prizna da je 2. aprila 2016. Jeleni smrskao glavu i bacio je u kanal.

Savest

Mnogo je vremena prošlo i koji bi to pomak u istrazi mogao da se desi sada osim da nekome proradi savest i sve prizna
Mile Novaković

Činjenica je, ipak, da istraga ovog ubistva od tada tapka u mestu, a što vreme više odmiče, veće su šanse da ovo ubistvo ostane potpuna misterija. Jelenin muž Zoran Marjanović, koji je i dalje glavnoosumnjičeni za ovaj zločin, brani se sa slobode, a tužilaštvo je po nalogu suda već dva puta dopunjavalo manjkavu optužnicu.

Nebojša Milosavljević, advokat koji je u jednom trenutku bio punomoćnik porodice Krsmanović, Jeleninih rođaka sa majčine strane, veruje da je istina ipak dostižna i da će se ubica kad-tad slomiti i priznati zločin.

- Pošto se radi o teškom ubistvu, koje zastareva tek za 50 godina, verujem da će do tada ovaj slučaj biti rešen. Dokazi koji su prikupljeni tokom uviđaja i koji nam možda sada ne govore mnogo, mogli bi rasvetliti neke događaje kasnije, unapređenjem forenzike. Zato sam i uveren da će ubica kad-tad biti otkriven - kaže Milosavljević.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) OVDE JE NAĐENA JELENINA KRV! Ekskluzivne fotografije AUTOMOBILA KOJI JE VOZILA UBIJENA PEVAČICA!

On dodaje da, uprkos svemu, treba verovati i u naše institucije i u naše sudove.

- Mislim da će tužilja, koja je nedavno preuzela ovaj slučaj i koju poznajem kao vrhunskog profesionalca, isterati svoje i da ćemo jednog dana dobiti sudski epilog - smatra Milosavljević.

Na drugoj strani, pukovnik Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije i jedan od najiskusnijih srpskih policajaca, sve više gubi nadu da će iko ikada odgovarati za ovaj zločin. Osim, naravno, u slučaju iznenadnog priznanja ubice!

- Mislim da će se ovaj slučaj teško rešiti. Mnogo je vremena prošlo i koji bi to ozbiljan pomak u istrazi mogao da se desi sada, izuzev da nekome proradi savest i da sve prizna. Ipak, mislim da je slaba vajda nadati se nečem takvom. Voleo bih da me neko demantuje i da ubica bude otkriven - ističe iskusni policajac.

 

 

Advokati Zorana Marjanovića uvereni su da će optužnica ipak biti podignuta, ali da će njihov klijent biti na kraju oslobođen. Advokat Nikola Dumnić veruje i da će u narednom periodu pravi krivac biti pronađen i uhapšen.

Njegov kolega Stefan Jokić dodaje da se sada čeka naredni potez tužilaštva.

- Na svaki potez tužilaštva odbrana će imati spreman odgovor. Čekamo, takođe, i da li će sud potvrditi optužnicu, a ja mislim da hoće. Stav odbrane je i dalje isti, a to je da svi izvedeni dokazi idu u korist Zorana Marjanovića - objašnjava Jokić.

Na drugoj strani, u Višem tužilaštvu ranije su za Informer rekli da ima dovoljno prikupljenih dokaza da se Marjanović optuži za ubistvo supruge Jelene i da će ovaj slučaj svakako dobiti sudski epilog.

HRONOLOGIJA - PRESUDNI MOMENTI

Foto: Insajder

2. april 2016. - Jelena Marjanović je nestala oko 15.30, kada je, prema tvrdnji njenog muža Zorana, otišla da trči nasipom u Borči.
3. april 2016. - Jelenino telo nađeno u kanalu, Zoran priveden na saslušanje i zadržan 48 sati.
6. septembar 2017. - Zoran Marjanović ulazi u rijaliti "Zadruga" i pred širokim auditorijumom negira da je ubica.
14. septembar 2017. - Tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje Marjanovića, ali policija nije htela da ga hapsi u "Zadruzi". U dogovoru sa TV Pink, on je izašao iz rijalitija zbog navodnih problema sa Centrom za socijalni rad oko ćerke Jane.
15. septembar 2017. - Zoran uhapšen u porodičnoj kući u Borči. Određen mu je prvi put pritvor do 30 dana.
10. oktobar 2017. - Centar za socijalni rad starateljstvo nad Zoranovom i Jeleninom ćerkom Janom privremeno dao njegovom bratu Milošu.
19. februar 2018. - Podignuta optužnica protiv Marjanovića zbog teškog ubistva supruge. Kao ključni dokaz se pominje blato sa njegovih pantalona koje je identično blatu kod kanala gde je Jelena ubijena.
20. mart 2018. - Viši sud vratio optužnicu na dopunu "radi boljeg razjašnjenja stanja stvari".
26. jun 2018. - Marjanoviću opet produžen pritvor do 30 dana.
27. jun 2018. - Podignuta nova, dopunjena optužnica protiv Marjanovića.
12. jul 2018. - Zoranu ukinut pritvor, pošto je Apelacioni sud konačno uvažio žalbe branilaca.
13. septembar 2018. - Apelacioni sud ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice.
22. oktobar 2018. - Viši sud, po nalogu Apelacionog suda, naredio tužilaštvu da ispravi sedam spornih stavki u optužnici.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 4 godine

Nije to savrsen zlocin. Misljenja sam da je sve traljavo uradjeno , pocev od samog Uvidjaja. Svaki dobro uradjen Uvidjaj je 75% zavrsenog posla, ostalo je samo rutina. Bilo je tu velikih propusta.

Srbijanac

pre 4 godine

Ne budete naivni. Niko nije budala da izage i da kaze ja sam je ubio. Ako cekate da se ubica sam javi, od toga nema nista.

Fikus

pre 4 godine

Ne postoji savršen zločin, postoji samo diletantski urađena istraga i nesposobni policajci koji nisu uradili svoj posao ODMAH nakon zločina. U pravu su komentatori, ovo ubistvo biće rešeno samo ako neko razveže jezik, bilo da to uradi slučajno ili namerno a to je vrlo moguće jer čim za zločin zna više od 2 osobe to više nije tajna.

valerija

pre 4 godine

Policija zna ko je ubio Jelenu nego to krije. Nemoguće da nema nikakav trag koji vodi ka ubici. Pametnom jasno.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija