• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ž. I.

12.08.2019

09:32

ZONA SUMRAKA U JABUKOVCU! Streljani zbog sekte?!  ČETVORO UBIJENIH BILI U JEHOVINIM SVEDOCIMA!

Vesti

ZONA SUMRAKA U JABUKOVCU! Streljani zbog sekte?! ČETVORO UBIJENIH BILI U JEHOVINIM SVEDOCIMA!

Podeli vest

Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53) bili su Jehovini svedoci, pa se sumnja da su ubijeni zbog sekte. Pljačka isključena jer su živeli u teškoj bedi. Pod istragom i Rumuni

Iza četvorostrukog ubistva u Jabukovcu kod Negotina najverovatnije stoji neka sekta, sumnjaju policijski inspektori, a otkriva Informer.

10 metaka 

je ukupno ispaljeno u četiri žrtve

Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53), koji su prošle nedelje streljani na Rajinom imanju, bili su Jehovini svedoci. Pošto su živeli u teškoj bedi, bez vode, struje i čak nisu imali ni krevete nego su spavali na golim daskama, pljačka je gotovo potpuno isključena kao motiv zločina, pa se zato sumnja u neraščišćene odnose unutar ove ili neke druge sekte. Da je to zaista tako govori i činjenica da je policija proteklog vikenda saslušavala brojne pripadnike Jehovinih svedoka iz ovog dela istočne Srbije.

OBDUKCIJA OTKRILA JEZIVE DETALJE MASAKRA U JABUKOVCU! Ubica likvidirao celu porodicu sa po nekoliko HITACA U GLAVU

Prema poslednjim informacijama iz istrage, Raja je ubijen u sačekuši sa pet hitaca dok je sedeo na traktoru, kojim je dovezao balirano seno do ambara na svom imanju. Četiri hica pogodila su ga u grudi i stomak, a petim je "overen" u glavu. Tela tri žene nađena su nešto dalje u dvorištu. Dragica i Ljubinka su pogođene sa po dva metka u glavu, a Dragana sa jednim.

Raja pisao tužiocu da mu je život ugrožen

Foto: Informer DN

Raja Kazimirović se u nekoliko navrata žalio Republičkom javnom tužilaštvu da mu je život ugrožen!
- Pisao je da dobija pretnje smrću i da se plaši za svoj život, ali nije precizirao odakle te pretnje stižu. Bio je veoma konfuzan u tim pismima, delovalo je kao da je u nekoj paranoji. Posle tih pisama, upućen je da se obrati za pomoć nadležnoj policijskoj stanici, ali to nije uradio - navodi naš izvor upućen u istragu.

- Oni su izrešetani najverovatnije u sredu, a tela je u petak pronašao komšija koji je došao do Raje da od njega kupi jagnje. Raju i njegove rođake je, po svemu sudeći, izrešetao neko ko je iskusan u likvidacijama, jer na mestu zločina nije nađena nijedna čaura, niti bilo kakav trag ubice. Prvo se sumnjalo na pljačku, pričalo se po selu da je Raja imao neko skriveno blago... Zato je saslušano desetak sumnjivijih ljudi iz Jabukovca i okolnih naselja, koji su imali dosije u policiji, ali su svi prošli poligraf ili su imali čvrst alibi - objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Zatim je, kaže on, ispitivana mogućnost da je ubica neko od Rumuna koji dolaze u ovaj deo istočne Srbije da rade za nadnicu. Čak je i Raja povremeno angažovao Rumune da mu pomažu na imanju. Međutim, tada je usledio šokantan preokret u istrazi.

- Saslušanjem rođaka i komšija utvrđeno je da su Raja, njegova majka, sestra i sestričina dugogodišnji članovi Jehovinih svedoka. Proverom je utvrđeno i da su Ljubinka i njena ćerka registrovani članovi ove sekte i u Srbiji i u Nemačkoj, gde žive i odakle su uoči zločina došle kod Raje. To je istragu motiva zločina skrenulo u drugom pravcu, pa se proverava i da li iza četvorostrukog ubistva stoje neki neraščišćeni odnosi, lični ili finansijski, unutar ove ili neke druge verske zajednice. Zato je, po nalogu tužilaštva, počelo saslušanje pojedinih pripadnika ove sekte u tom delu istočne Srbije - navodi naš sagovornik.

Jehovinih svedoka u svetu ima 8,3 miliona

- Preko 8,3 miliona članova širom sveta
- Ne slave Božić
- Smatraju da moraju da se brinu za materijalne potrebe svojih porodica, ali samo u najosnovnijem obimu. Tako zadržavaju sredstva samo za osnovne potrebe, a sav višak daju crkvi. Nakit ne smeju da poseduju, a učeni su da se klone slavlja, zadovoljstva i čežnje za materijalnim stvarima
- Veruju da je Božje kraljevstvo jedina nada za čovečanstvo i da će uskoro doći sudnji dan
- Prihvataju napredak nauke i medicine, ali za neke metode lečenja smatraju da su u sukobu s biblijskim načelima i zato ih odbijaju. Tako, na primer, ne prihvataju transfuziju krvi

Raja Kazimirović, inače, nije bio omiljen u Jabukovcu i okolini. Važio je za čudaka i živeo na zabačenom imanju okruženom šumom do kog se teško dolazi neasfaltiranim putem. Mnogi su mislili da ima para i smatrali su ga imućnim domaćinom jer je posedovao četiri traktora, petnaestak krava, 40 ovaca i koza, brojnu živinu... Ali on u kući nije imao struju ni vodu, a spavao je na daskama, preko kojih su bili komadi pocepanog sunđera.

Dragičina sestra Jovanka Kalinić, koja živi u Jabukovcu, kaže da se samo povremeno čula sa njim.

- Ona nije imala vremena da silazi u Jabukovac, a ja, stara, nisam mogla da se penjem gore u šumu do nje. Raja i ona su se mučili da prežive, iako mnogi misle da su imali puno para, to nije tačno... - jada se Jovanka.

Meštani Jabukovca kažu za Raju da je bio velika škrtica i da je komunicirao sa malim brojem ljudi.

Istraga u toku

Policija ovih dana saslušava brojne pripadnike Jehovinih svedoka u istočnoj Srbiji

- Raja je merio svaki dinar i uvek se žalio da nema para. Desilo se jednom da je čak i pozajmio neke sitne pare, navodno za hranu, a posle nekoliko dana je otišao na Sajam poljoprivrede u Novom Sadu i kupio nov traktor!?! Nije se družio ni sa najbližom rodbinom, nije odlazio na svadbe, krštenja... Sa mnogima se sudio oko međe, isterivao neku svoju pravdu. Baš je bio težak čovek, ali se mora priznati da je bio vredan i marljiv radnik - navodi jedan meštanin i dodaje da Raja ima sina Nenada, koji živi u inostranstvu i retko dolazi u Srbiju.

Brigu o Rajinoj stoci privremeno su preuzele komšije Jovan i Katarina Danilović.

Foto: Informer DN

Jovan Danilović

Jabukovac je, podsetimo, postao poznat u Srbiji posle masovnog ubistvu od pre 12 godina, kada je psihički oboleli Nikola Radosavljević nasumice ubio devetoro meštana, među kojima je bio i jedan 15-godišnji dečak. Nikola je posle tog zločina smešten u zatvorsku ludnicu.

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
macak

pre 4 godine

Šta to trabunjate pa opšte je poznato da Jehovini svjedoci ne idu u crkvu i nisu sekta nego vjerska organizacija lupate bez veze dobijajući informacije REKLA -KAZALA koga to interesuje neka ode na JW.ORG i neka vidi šta je i kako je .Nije u redu što dajete neprovjerene informacije (naravno ovaj komentar neće biti objavljen)

Lilly

pre 4 godine

Ala ste se nalupetali za sve pare. Nigde u svetu nista mogli cuti da su se Jehovini svedoci poubijali zbog nerasciscenih odnosa. Oni nisu sekta. Oni su priznata Hriscanska verses organizacija. Druze se STRIKTNO biblijskog ucenja. Ne odbijaju nikakve metode lecenja osim transfuzije krvi. Krv je SVETA pise I Svetom pismu. Sta vise verovati novinarima? Lazi na pretek.

Vesko

pre 4 godine

Policija treba da ispita i delovanje odeljenja Srpske pravoslavne crkve i onih "sektologa" (što kao zvanje ne postoji osim u crkvi) koji po medijima seju mržnju prema ovoj hrišćanskoj verskoj zajednici (ali i drugima). Nije isključeno da je ovaj zločin direktno povezan za njihovom snažnom medijskom hajkom i raspirivanjem verske mržnje. Brojni navodi u članku o Jehovinim svedocima, hrišćanskoj verskoj zajednici, a ne sekti, su potpuno netačni i otkrivaju lošu nameru autora. Upravo ovakve autore i njihovo delovanje treba policija da prati.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija