• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2016

20:04

OTKRIVENI PLAĆENICI ZLOGLASNOG AMERIČKOG TAJKUNA: Soroš kontroliše sve SFERE ŽIVOTA U SRBIJI!

Politika

OTKRIVENI PLAĆENICI ZLOGLASNOG AMERIČKOG TAJKUNA: Soroš kontroliše sve SFERE ŽIVOTA U SRBIJI!

Podeli vest

Džordž Soroš preko milionskih donacija pod svoju kontrolu stavio fakultete, novinare, bivše sportske asove, kulturne institucije, ali i sudije, tužioce i državne poverenike!

Spisak plaćenika ozloglašenog američkog tajkuna Džordža Soroša, koji je Informer u utorak ekskluzivno objavio, otkrio je da on danas u Srbiji više ili manje kontroliše gotovo sve sfere javnog života, upozoravaju stručnjaci, sagovornici našeg lista.

Marić: Kamo sreće da je i meni kapnulo!

Peđa Milosavljević

Glavni urednik TV Hepi, poznati srpski novinar Milomir Marić u izjavi za Informer ističe da je objavljivanje Soroševih dokumenata o finansiranju pojedinaca i organizacija vrlo važna vest za čitavu javnost u Srbiji.
- Kamo sreće da je i meni malo kapnulo od tih para! Ali za mene nikada nema i uvek me zaobiđu ovakve investicije. Očigledno sam beznadežan slučaj... Jasno je da su ovo privatni fondovi za finansiranje javne politike, jer ne može to da se finansira iz državnog budžeta SAD i da sve ostane netransparentno, da ne kažem tajno - kaže Marić.

Da je Soroš danas zaista finansijski gospodar velikog dela srpskog društva potvrđuje spisak od skoro 200 institucija i organizacija kojima je od 2011. do 2014. godine podelio čak 391.940.146 dinara za 263 različita projekta.

OTVORENO PISMO ŽELJKA MITROVIĆA DŽORDŽU SOROŠU: Dragi moj Đole, Srbiju ne možeš destabilizovati ni sa četiri milijarde, a ne četiri miliončića!

Na toj listi, pored donekle očekivanih NVO, LGBT i manjinskih udruženja, nalaze se i brojni mediji, bivši sportski asovi, stranački funkcioneri (vidite tekst u tekstu), pa čak i državne škole i fakulteti! Što je posebno opasno, na spisku Soroševih plaćenika su i udruženja sudija i tužilaca!

Okupirao univerzitete

Ako, dakle, i ne čudi to što Soroševe milione primaju Nataša Kandić, Sonja Biserko, Borka Pavićević i slične, šokantno je da američki tajkun finansira Filozofski fakultet u Novom Sadu (2.858.050 dinara), ali i Arhitektonski (1.949.200) i Medicinski fakultet u Beogradu (7.373.056), Društvo sudija Srbije (5.152.000), Udruženje javnih tužilaca Srbije (7.294.500), kao i instituciju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti (757.200)!

SOROŠ ZA HAOS U SRBIJI DAO SKORO ČETIRI MILIONA EVRA! Objavljujemo spisak svih plaćenika američkog tajkuna!

Time je beskrupulozni Soroš, poznat po tome da ne žali pare za organizovanje haosa i izazivanje revolucija širom istočne Evrope, čovek koji je izazvao rat u Ukrajini i Libiji i kome je strogo zabranjen rad u Rusiji i Kini, praktično "stavio šapu" na veliki deo društvenog života Srbije!

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA TV PINK: Soroš dao skoro četiri miliona evra za haos u Srbiji!

Niko od prozvanih, niko od plaćenika sa spiska koji smo objavili, međutim, već drugi dan zaredom ne želi da govori o Soroševim milionima, a ovim povodom nisu se oglašavali ni državni zvaničnici.

Mićunova fondacija dobila 1.280.100 dinara!

Tanjug

Na listi Soroševih plaćenika u Srbiji nalazi se i Fondacija "Centar za demokratiju", na čijem čelu su predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović i potpredsednica demokrata Nataša Vučković! Oni su za dva projekta pod nazivom "Zaustavimo korupciju" tokom 2013. i 2014. dobili ukupno 1.280.100 dinara. Niko od njih, ali ni drugih funkcionera DS nije juče želeo da odgovori Informeru zašto su tražili i uzeli novac baš od Soroša.
Tu se, međutim, ne završava spisak demokrata koje su se fino ovajdile od Soroševog novca. Tako je "Centru za prava manjina", u čijem je upravnom fondu funkcionerka DS Aida Ćorović, isplaćeno čak 4.438.340 dinara.

S druge strane, sagovornici Informera jednoglasni su u oceni da se Srbija nalazi u kritičnoj situaciji jer moćni američki milijarder na svom platnom spisku drži veoma važne strukture u zemlji.

Lider SRS Vojislav Šešelj ističe da smo i bez ovih dokumenata znali da je Sorošev uticaj u Srbiji ogroman, a da je ovo samo potvrda "crno na belo".

- Ne samo da je ogroman, već je Sorošev uticaj i veoma opasan! Nažalost, on nije jedini. Čak je i specijalni tužilac za ratne zločine išao na konsultacije kod američkog ambasadora. Izbušeni smo sa svih strana... Svim državnim funkcionerima, tužiocima i sudijama koje finansiraju stranci pod hitno treba zabraniti rad i podeliti otkaze! Pa ne mogu oni da rade za državu a da ih plaćaju stranci. Moramo konačno da se ugledamo na Rusiju, gde su sve NVO i parapolitičke organizacije koje se finansiraju stranim novcem registrovane kao strani agenti - apeluje Šešelj.

Daleko mu lepa kuća

Bivši šef diplomatije Živadin Jovanović kaže da su Soroš i sistem širenja američke propagande, kojem on pripada, zapravo prethodnica Zapada u pokoravanju Istoka.

ŠOKANTNO! PUTIN UPOZORIO VLAST U BEOGRADU: Soroš spremio 20 miliona dolara za ulične nemire u Srbiji!

- Soroš nema individualne interese, već finansira samo one organizacije koje su na liniji američkih interesa. Jako je moćan i deo je sistema u SAD koji putem koncepta "soft pauera" (koncept širenja uticaja bez upotrebe sile, prim. aut.) širi američki, ali i uticaj multinacionalnog korporativnog kapitala.

Osim toga, oni se bave izmenama svesti čitavih nacija, koje treba da potiru sve svoje nacionalne vrednosti i prihvate američke.

Rade, dakle, sve ono što je nekada, u vreme Hladnog rata, radila CIA - kaže Jovanović, dodajući da je Soroš u staroj Jugoslaviji dugo vremena bio zabranjen, baš kao što je danas zabranjen u Rusiji i Kini:

Divac ćuti o milionima

Tanjug

Među onima koji su dobili novac od Soroša posebnu pažnju privlači Fondacija "Ana i Vlade Divac" našeg proslavljenog košarkaša i aktuelnog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.
Informer već danima pokušava da od Divca i njegove supruge dobije komentar u vezi s činjenicom da im je Soroš donirao 2.633.638 dinara. Oni, međutim, uporno ignorišu naše pozive i poruke i uživaju na OI u Rio de Žaneiru, dok iz njihove fondacije takođe ne stiže nikakav odgovor.

SOROŠ, KANDIĆKA I ROKFELER HOĆE DA NAM UVALE PATKU! Evo ko zapravo stoji iza protesta protiv 'Beograda na vodi'!

- Posle 2000. on se nažalost vratio na velika vrata i bio ključni činilac u tzv. demokratizaciji Srbije. Finansirao je DOS, kao i brojne medije. To su svi oni koji se i danas izdaju da su tobože slobodni, nezavisni i otvoreni - objašnjava Jovanović.

Novinar i publicista Nikola Vrzić smatra da su nam otkrivanjem Soroševih dokumenata hakeri učinili veliku uslugu, jer je sve do sada to finansiranje bilo vrlo netransparentno.

OTKRIVAMO! PAKLENI PLAN AMERIČKOG MILIJARDERA: Soroš od RTS i RTV pravi svoje televizije!

- Celokupna mreža pojedinaca i organizacija koje Soroš finansira u Srbiji prilično je velika i netransparentna. Zato mi možemo samo da naslutimo koliki je njegov stvarni uticaj. Zabrinjava to što Soroš finansira čak i Društvo sudija Srbije i Udruženje javnih tužilaca Srbije! Pa šta bi bilo kada bi takva udruženja u SAD mogao da finansira neki ruski kontroverzni tajkun?! - pita se Vrzić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми не подржавамо овог Сороша ни у једном делу. Не подржавамо појединце и групе које овај Сорош финансира.

Bogdan

pre 7 godina

Jeste, bas nam je on smanjio plate i penzije i on ne dozvoljava da se podignu !!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ситна - " Сића"...И то ће да "стабилизује" сметларска друштва - а дестабилизује државу ?! Ви то озбиљно...? И то још у динарима...?! Па немају - ни за бурек...

ljubisa

pre 7 godina

Ne treba ovu informaciju uzeti zdravo za gotovo,..ko zna koje su cifre u pitanju i na koji način su uplaćene,jer ovo mi sve djeluje naivno ali nimalo bezazleno....a sto se tiče destabilizacije mislim da Srbija kao i zemlje u regionu ne mogu dase pohvale da su stabilne a ovi paraziti su tu samo da održavaju tu nestabilnost....

shominjo

pre 7 godina

Jos gore za njih ako su se prodali za sicu.. ccc!!!

Anarhista

pre 7 godina

Koliko vi kasnite, te informacije su poznate od pre 30 godina. Stvar je u tome sto je 99% mase u transu.

joop sumaher

pre 7 godina

Momentalno zabraniti ovu opasnost...sada drzava ima adute u rukama...i resiti sve transparentno preko skupstine Srbije....pa da vidimo koji od poslanika nece podici ruku za zabranu ove Sorosiade...

serbian

pre 7 godina

Neznam da li je on finansirao 5okt.revoluciju ali sam tada mislio da je sa nama završeno za sva vremena i da će posledice biti beskonačne.medjutim.kada je Vučić počeo da pominje pozitivne rezultate on je .izgleda.morao opet da se angažuje.n

millan

pre 7 godina

sve su ovo sitne sume. verovatno isplate zavisnih troskova. premije stižu tek nakon obavljenog posla. tako su primaoci donacija više motivisani za rad. međutim, kako su shvatili da neće moći da ispune obećano postali su mnogo nervozni i ostaće bez honorara.

neven

pre 7 godina

oni uzimaju dok su zivi a ne pitaju se kako ce njihovi sinovi i cerke ziveti posle njih \n

karic

pre 7 godina

ama ti si glup ko k...cuj kako ce ziviti deca od ovih sto uzimaju,pa tim parama sto uzimaju xaxax.kako ima glupog naroda da bog sacuva,dok je takvih soros i ostali ce vladati svetom.pozz

nesa

pre 7 godina

jbt, prodas se Amerikancima za 2 miliona dinara???! Popisam se na njih. Hleb da nemam da jedem pa ne bi prodao svoju zemlju za ne znam koje pare.\n

deda Raša

pre 7 godina

Gde nema macke, misevi kolo vode. Tako je i u ovom slucaju. Soros naisao na plodnu sredinu, dao im saku dolara i oni krenuli protiv svoje Srbije. Istina, naj veci krivac je drzava. Ona je konstantno menjala Ustav i Zakone, sve dotle dok sa istim nisu dozvoljene ovakve i slicne radnje, tj. dok se nije pojavilo plodno tlo. Ovde treba uivesti Staljinov rezim, inace ce nas DEMOKRATIJA vrlo brzo progutati,

Strmoglavi Badža

pre 7 godina

pozdrav za VUČIĆEVIĆA LEGENDU NOVINARSKU dosta više sa tom američkom špijunskom mrežom udri tamo gde su najslabiji pa će da vide oni kako gedža po kratkom postupku nisam se nado za divca al ima on to nešto u pogledu mora da su mu mozak isprali kad je šuto loptu u americi e vlade vlade ode nam i ti putem kojim se ređe ide ko i onaj šerbedžija što je jurio onu dobru medicinsku sestru oko stola u varioli veri a pričo sam ja drugarima ispred dragstora al ne slušaju oni svi zaluđeni mozak im ispran od američkih filmova ja samo žikinu dinastiju gledam i ako ima nešto pokojni paja vujisić da igra onda može inače jok joj da mi je jedna atomska bomba da bacim na tog horgoša što pola srbije potplatio a meni ni ćorav dinar što sam sirotinja uboga a lepo sam juče mahao gospodinu bajdenu našem najvećem prijatelju što se pokajao što nas je bombardovo juče dao mi deset dolara gospodin čovek

neven

pre 7 godina

Kad im nekog upucaju u familiji nije kriv Soros nego neki kriminalci iz Srbije\n

Željko

pre 7 godina

Kako vas nije sramota da "ljudima" stavljate mete na čelo, da sprečavate slobodu govora i mišljenja!? Svi navedeni u spisku su dokazano "nezavisni", "nevladini", jednom rečju, intelektualci koji ne pristaju na Vučićevu diktaturu! Hahaha...nikako da se oglase i "oštro demantuju"!

mile

pre 7 godina

Strasno je,ali je jos strasno  kako nam je niska cena.n

SasaV

pre 7 godina

Sve se ovo znalo,Kandicka,Borka,Biserko i itd.a sad dobilo i svoj epilog.Kako ih je samo lepo slusati,neiscrpni su izvor demokratije sa tudjim parama.Demokratija u Srbiji je pravo cudo i to nevidjeno i mnogima je sreca samo sto ne zive u Kini.Ali niti malo nezaostaje Drustvo sudija i tuzilaca,osladilo im se.Govorila je pokojna baba za svog doktora,mnogo bolje leci kad mu stavis deset evra u zdrastvenu knjizicu,sreca pa ovi navedeni nelece ali je tragicno sto svoju rodjenu zemlju i narod guraju u propast samo radi para....Kako njima suditi???

magda

pre 7 godina

Bednici koji bi za burek prodali i svoj narod i svoju drzavu.Zemljo otvori se da propadnemo svi.Jako losi i bez karaktera ljudi,zive u ovoj Srbiji,skoro da su na moralnoj osnovi identicni prostitukama,bas teski jadnici i moralno srozani do apsurda.Niste ni trebali da ih imenujete jer ih sve vec vrlo dobro znamo,i uopste nismo iznenadjeni a ni uvredjeni jer se od takvih to i ocekivalo.\n

Srbin

pre 7 godina

Nevidim razlog zasto nebi sve sa imenom i prezimenom objavili pa da znamo o cemu je fazon Pa nismo svi prodane duse Objavite sve sa imenom i prezimenom da znamo ko je vera a ko nevera Hvala

Milenko

pre 7 godina

kako da se kandidujem za stranog plaćenika? Ne može se više ovako.

al zamalo

pre 7 godina

pa ja kazem da su kosmajac,saric ,djuraskovic,miskovic,beko ,peconi itd nevini i posteni ...soros zapravo unistava ovu zemlju a ne ovi marljvi ljudi koji se domogose para teskim radom..i nikad nisu pokusali da potplate srpske politicare kao sto sad to radi soros!

dragan

pre 7 godina

Mi smo mnogo cudan narod. Ne znam zbog cega se dize frka zbog ovih para. Odlicno se secam da su politicari 2000 obecavali da ce nam iz amerike stici dolari. zbog toga je narod glasao za novu vlast. Obecanje je ispunjeno i stigli su dolari. Sada kukamo sto su stigli. Ajde sad budi pametan sa ovim narodom. Tesko

radaše

pre 7 godina

Marić?Nemoguće da on nije ne spisku.pogledajte malo bolje.A ko m finansira parove?n

zoran miljkovic

pre 7 godina

Ако је ово тачно, а претпоставимо да јесте, онда нека нам Премијер и Председник одговоре, ко финансира друштво тужиоца и судија, по чијим законима суде и да ли постоје паралелне институције власти у Србији. КОЈА ЈЕ ОВО ОНДА ДРЖАВА.

XXL

pre 7 godina

I šta je ovde šokantno i skandalozno kada je srbenda - jeftina roba. Mož' da ga kupiš za male pare i u svakom komisionu, a Sorošu tu NE treba uputiti nikakvu zamerku - čovek je ponudio pošteno novac na izvolte pa k'o se nalepi. A nalepilo se dosta njih što govori dovoljno o našem društvu i sistemu koji NIJE izgradio meru zaštite kao Rusija. Samo treba prepisati taj model i rigorozno ga sprovoditi.

genije

pre 7 godina

E znaci on je finansirao sudiju koji nije trazio da gospodja Divac pokaze gde je njen kantrimer . Klupko se na kraju odmotalo .

Mile

pre 7 godina

Bedno od Mićun da za siću proda Srbiju. Da li mu je vredelo 1.200 000 više od Srbuje

milica

pre 7 godina

treba kao u turskoj...sve pohapsiti i u zatvor..mrzim i a od amerike,ne pustati ta g...a da dolaze ovde i rade sta hoce....STARI su samo 230 god i hoce da gospodare citavim svetom....Vlado, sram te bilo,a toliko smo te voleli...sad mi je jasno sto si skitao po zagrebu i dodvoravao se drazenovoj majci....

isak

pre 7 godina

ovo znamo još iz 90tih. od tada se mreža proširila na celokupno društvo. u srbiji su i bebe u kolevkama već ''soros''korumpirane i preumljene. gde god da se zagrebe- soros. obdaništa, osnovne škole, kursevi, o fakultetima da ne pričamo, od SANU do medija. to je hobotnica. a, od 5. oktobra smo definitivno institucionalizovali soros srbiju.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija