• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2018

16:34

ÐURIĆ: Sloga i jedinstvo zalog opstanka na KiM!

Politika

ÐURIĆ: Sloga i jedinstvo zalog opstanka na KiM!

Podeli vest

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić poželeo je danas srećan Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu, pravoslavnim vernicima, a posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji uz poruku da sloga i jedinstvo budu zalog opstanka i ostanka našeg naroda na vekovnim ognjištima predaka

- Božićni dani koji su pred nama predstavljaju simbol sloge, ljubavi, međusobnog razumevanja i uvažavanja i istovremeno nas obavezuju na poštovanje i afirmisanje tolerancije i zajedništva među ljudima. I dok iščekujemo sa radošću dan Hristovog rođenja, koji nas uvek i iznova obasjava svetlošću vere, nade i ljubavi, neka se naši domovi ispune zadovoljstvom, blagostanjem i mirom, a osećanje čovekoljublja, pravde i pravičnosti neka nam budu put i putokaz za sreću i prosperitet svih naših građanja - naveo je Ðurić u čestitki.

- Takođe, iskreno želim da nas vekovna simbolika Hristovog rođenja osnaži da u miru i međusobnom poverenju gradimo sigurnu budućnost za sve nas, a sloga i jedinstvo, čisto srce, poštenje i pravičnost, neka budu zalog opstanka i ostanka našeg naroda na vekovnim ognjištima predaka na Kosovu i Metohiji - naveo je Ðurić.

On je pozvao sve da se okrenu s radošću Božiću i Novoj godini, negujući u sebi toleranciju i poštovanje prema bližnjima, ceneći drugo i drugačije, što je ujedno i osnova skladnog zajedničkog života. Ðurić je poželeo da vreme pred nama bude vreme ljubavi i razumevanja u kome ćemo sticati i negovati bezvremene hrišćanske vrednosti.

- Uz želju za ličnu i porodičnu sreću, profesionalni uspeh, a iznad svega dobro zdravlje, nadam se da će borba za očuvanje univerzalnog dobra biti cilj kome ćemo zajedno težiti i u ovoj godini - naveo je Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VANJA

pre 6 godina

Mir Boziji Hristos se rodi! Mir, ljubav i blagostanje svim ljudima u svetu.Narocitona KIM.

SOFIJA

pre 6 godina

Srećna vam Nova 2018. i verujem da će vam iduća godina doneti još više uspeha u ostvarenju cilja da ljudima koji žive na KiM život postane još bolji.

Mile

pre 6 godina

Neka nam Gospod naš Blagoslovi Mir, ljubav, radost, razumevanje, jedinstvo, uspešnost, veru u čovekoljublje.

marija

pre 6 godina

Srbi na Kosovu su uvek bili slozni i jedinstveni.

sanja

pre 6 godina

Sloga i jedinstvo je upravo ono sto moze da nas odrzi!

Mile

pre 6 godina

Sloga i jedinstvo su zalog opstanka sveg srpskog naroda.

Vladimir

pre 6 godina

Sloga i jedinstvo nas jedino može održati u životu. Samo tako možemo se održati kao narod.

Goran

pre 6 godina

Moramo biti mirne glave i ne nasedati na provokacije.

Mita

pre 6 godina

Jedinstvo je ono sto sve nas vodi u nove pobede.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija